2 februari 2006
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft de halve finale van de Gatorade Cup bereikt via een 0-3 zege op Heerenveen. Al na 9 minuten kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Rosales. Daarna volgde er een moeilijke wedstrijd voor Ajax. In de laatste minuut was het Huntelaar die de wedstrijd besliste door de 0-2 binnen te schieten. In blessuretijdwerd het zelfs nog een 0-3 via een doelpunt van Emanuelson.

Klaas-Jan Huntelaar beslist duel tegen oude club met zijn eerste doelpunt voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar besliste een minuut voor tijd dan toch het duel om de Gatorade Cup. Aan het einde van vijf duels scoorde de spits zijn eerste doelpunt voor Ajax, notabene de beslissende in het bekerduel tegen zijn oude club Heerenveen.

Ajax blijft in de race voor prijs

De landstitel mag dan verloren zijn, Ajax blijft naast de Champions League ook in de race voor de Gatorade Cup. Het slechte seizoen kan op die manier toch nog een positief einde krijgen.

Kaarten: -

Maarten Stekelenburg, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Tom?s Gal?sek, Wesley Sneijder ('68 Johnny Heitinga), Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales ('72 Ryan Babel), Klaas-Jan Huntelaar, Markus Rosenberg

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Seip, Hansson, Breuer, J.Drost ('74 Derveld), Bosvelt, Kissi ('74 Hanssen), Pranjic, Yildirim ('61 Tarvaj?rvi), Bruggink, Nilsson

Ajax Foto Side: Heerenveen-AjaxAFAmersfoort.nl: SC Heerenveen - AjaxF-side.nl: Heerenveen-Ajax (beker)
MokumRulez: Fotoverslag S.C. Heerenveen - A.F.C. Ajax

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.