Beroerde start: thuis 1-1 tegen NEC

15 januari 2006
-
-

Ajax heeft een beroerde start van de tweede seizoenshelft achter de rug. In de eigen ArenA werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. Ajax had wel een overwicht, maar kon veel te weinig kansen creeren.

Ajax begon goed aan de wedstrijd met kansen in de eerste minuten voor Huntelaar en Galasek. Toch kwam Ajax al na zes minuten op achterstand via een doelpunt van Wielaert. Markus Rosenberg tekende in de 12e minuut voor de gelijkmaker na twijfelend optreden van doelman Babos van NEC.

Bekijk voor een live verslag van de wedstrijd van Nielske de link hieronder naar het scorebord.

Debuut Huntelaar loopt op teleurstelling uit

Het officiele debuut van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax is op een teleurstelling uitgelopen. Tegen NEC kon thuis niet gewonnen worden. Huntelaar kon in zijn eerste officiele wedstrijd in Ajax shirt ook het verschil niet maken voorin. Hij stond samen met Rosenberg in het centrum met Rosales en Boukhari er vlak achter.

Het begin was overigens wel bemoedigend. Al na 20 seconden kreeg hij een kans die hij net over kopte.

Blind: schandalig hoe publiek Boukhari behandelt

Danny Blind was na afloop allerminst te spreken over de manier waarop het publiek in de Arena Nourdin Boukhari behandelde. 'Al bij de eerste bal begon het, bij een corner. Dat is schandelijk. Dat helpt op geen enkele manier naar de speler en ook op het elftal slaat dat terug. Dit is geen excuus voor de matige prestatie van Ajax, maar het helpt ook niet.'

Blind: ploeg zonder vertrouwen en zonder steun van publiek

Danny Blind sprak na afloop voor de microfoon van Langs de Lijn over een ploeterend elftal. 'Er waren veel spelers die onnodig veel balverlies leden of onnodig veel fouten maakten , of het nu gaat om positiespel, de tweede bal of het nakomen van afspraken in het veld. Kortom, dit is een ploeg die geen vertrouwen heeft en daarbij geen steun krijgt van het publiek.'

Blind wilde Huntelaar niets verwijten. ' Klaas-Jan heeft voor het niveau van de wedstrijd een goede wedstrijd gespeeld. Hij heeft weinig fouten gemaakt en was steeds aanspeelbaar. De teamprestatie was er vandaag niet naar om hem te laten excelleren.'

mokumrulez.nl: Ajax - NECAjax Foto Side: sfeerfoto's Ajax-NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 TrabelsiNo2  3 3-1 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.