Ajax kan weer eens juichen: 4-1

4 december 2005
-
-

Ajax heeft tegen RKC Waalwijk weer eens een goede overwinning behaald. Na een 0-1 achterstand werd het uiteindelijk 4-1 voor de Amsterdammers. Ajax speelde een behoorlijke wedstrijd in vergelijking tot de afgelopen weken. Toch leek dat opnieuw niet goed af te lopen. Vlak voor rust bracht Hoogendorp RKC Waalwijk op voorsprong via een counter.

Nog in blessuretijd werd dat rechtgezet door een kopbal van Maduro. Die goal gaf het benodigde vertrouwen. Direct na rust kwam de ploeg op voorsprong via Sneijder. Onder zijn leiding was Ajax duidelijk de sterkere ploeg. In de laatste 10 minuten werd dat ook in de stand tot uitdrukking gebracht via doelpunten van Rosenberg en invaller Babel.

Ajax scoort vier keer in een duel

De Ajax fans konden zondagmiddag tijdens het duel van Ajax tegen RKC Waalwijk maar liefst vier keer juichen. Daarmee verhoogde Ajax het seizoenstotaal van 17 doelpunten naar 21. Tot nu toe had Ajax in competitieverband slechts een keer meer dan twee doelpunten gescoord (4-1 tegen Roda JC). Die score werd nu dus geevenaard.

Verrassende opstelling met Trabelsi op de bank

Opnieuw kwam Danny Blind met een verrassende opstelling. Dat Maduro weer terug in het elftal kwam voor Vermaelen zal voor velen niet onverwacht gekomen zijn. Blind koos dit keer weer voor Boukhari linksvoor in plaats van Babel.

Het meest opvallend was de plaats op de bank voor Trabelsi. Heitinga kreeg de voorkeur. Het bericht van de NOS dat Blind spelers die hun contract niet verlengen niet meer zou opstellen, werd via een persbericht tegengesproken. Trabelsi, niet de minste dit seizoen, werd echter wel naar de bank verwezen. Dat gold niet voor Pienaar die als rechtsvoor begon aan de wedstrijd.

Ajax klimt een plaatsje naar plaats 8

Ajax is door de zege tegen RKC Waalwijk een plaats gestegen op de ranglijst. Ajax staat nu achtste, gelijk met FC Utrecht en Heerenveen. FC Utrecht heeft nog een inhaalduel te gaan. Nummer 4 NEC staat nu weer in handbereik, die ploeg heeft drie punten meer.

RKC: Zuiverloon

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro, Juanfran, Nigel de Jong, Tom?s Gal?sek, Wesley Sneijder ('81 Thomas Vermaelen), Steven Pienaar, Markus Rosenberg, Nourdin Boukhari ('75 Ryan Babel)

Opstelling RKC

R.v.Dijk, v.Diemen, Teixeira, v.Haaren, Keller ('67 Fuchs), Martens, Zuiverloon, Molhoek ('73 Barto), De Ceulaer, Hoogendorp, D.v.Dijk

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-RKCF-side.nl: Ajax-RKC Waalwijk (4-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 marcoteije  5 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.