1-0 nederlaag voor Ajax in Nijmegen

25 februari 1934
-
-

Ajax is er niet in geslaagd een positief resultaat mee te nemen uit Nijmegen. Tegen NEC werd met 1-0 verloren. Waar eerdere duels zonder treffers Ajax nog kon bogen op een reeks kansen, was dat tegen NEC niet het geval. Ajax kon in de eerste helft nauwelijks aanspraak maken op een doelpunt. De wedstrijd ging gelijk op. Vlak na rust tekende Romano Denneboom voor de 1-0 voor NEC. Naarmate de tweede helft vorderde voerde Ajax de druk op. met name in het laatste kwartier werd Ajax gevaarlijk. Een van de vele inzetten op de goal belandde zelfs op de paal. Tot een doelpunt en de gelijkmaker kwam het echter niet. Ook niet toen Blind onder andere Boukhari en Rosenberg inbracht als extra aanvallers.

Ajax wint weer niet en scoort weer niet

Voor de vierde competitiewedstrijd op rij heeft Ajax niet weten te winnen. Daar bovenop komt dat de ploeg ook voor het vierde duel op rij niet wist te scoren in competitieverband. Dat is een negatief clubrecord voor de Amsterdammers. Het aantal wedstrijden zonder zege is nog geen clubrecord. Drie keer wist de ploeg zeven duels achtereen niet te winnen.

Ajax belandt door nederlaag midden in middenmoot

Ajax is door de nieuwe nederlaag midden in de middenmoot terechtgekomen. Ajax won nu vier duels, speelde er drie gelijk en verloor er vier.

Blind: zorgelijk dat gretigheid pas komt als reactie

Danny Blind kon weinig positieve punten vinden na het duel tegen NEC. Tegenover Langs de Lijn liet hij weten dat vooraf duidelijk was wat het belang voor Ajax was. De ploeg moet proberen iets af te snoepen van de grote achterstand. 'Maar nu wordt het gat groter en daarmee de problemen ook.'

'Beide partijen waren goed georganiseerd. Daar zit bij ons ook niet het probleem. We geven weinig kansen weg. Maar we creerden nu ook heel weinig. Dat is dit seizoen wel eens anders geweest. We gingen nu pas met het hart spelen op het moment dat het moeders en kinderen eerst wordt. Het is heel zorgelijk dat dat pas gebeurt in een bepaalde reactie op iets. Als we de laatste 15 minuten moeten en we het opengooien dan komt er pas de gretigheid. Die moet je in een eerder stadium tonen. Er moet schijnbaar iets gebeuren om die reactie te verkrijgen.'

Ajax.supporters.nl Scorebord

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Denneboom ('46)

Opmerkelijk: Wegereef moest in de rust geblesseerd vervangen worden door de vierde man

Ajax Foto Side: Sfeerverslag NEC-AjaxF-side.nl: Foto's NEC - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.