Ruime overwinning Ajax tegen Roda JC: 4-1

24 september 2005
-
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena de nasmaak van het gelijkspel tegen ADO Den Haag enigzins weggespoeld. Tegen Roda JC werd het 4-1 voor de Amsterdammers. De Limburgers konden nooit aanspraak maken op een goed resultaat. Ajax liep in de eerste helft al uit naar een 2-0 voorsprong via twee keer Charisteas. In de tweede helft vergrootte Pienaar die voorsprong naar 3-0. Vlak nadat Sonko de eretreffer voor Roda JC binnenwerkte, mocht Galasek een makkelijk gegeven penalty binnenschieten. Dat leek een cadeautje nadat de ploeg eerder een duidelijk lijkende penalty was onthouden.

Charisteas belangrijk met twee goals

Charisteas vroeg na zijn basisplaats tegen ADO Den Haag nogmaals een kans en het vertrouwen. Die kreeg hij van Blind en hij beloonde dat met twee doelpunten. De Griek verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal naar vier. Beide doelpunten scoorde hij voor rust. Daarmee zette hij Ajax op een belangrijke 2-0 voorsprong bij rust. Hij zal daarmee de criticasters in ieder geval voor even de mond hebben gesnoerd.

Ajax blijft zesde op ranglijst

Met de zondagwedstrijden nog voor de ploeg blijft Ajax zesde op de ranglijst. Van de ploegen boven Ajax speelden allen RKC en PSV ook zaterdag. PSV won met 2-0 tegen RBC, maar RKC Waalwijk ging onderuit tegen FC Utrecht.

Juanfran en Boakye debuteren bij Ajax

In het duel tegen Roda JC liet Danny Blind twee spelers debuteren in het eerste elftal. In de 75ste minuut mocht de Spanjaard Juanfran invallen voor Wesley Sneijder. De Spanjaard maakte afgelopen dinsdag zijn eerste minuten bij Jong Ajax. Hij mist nog enig wedstrijdritme. Vijf minuten later was het de beurt aan Emanuel Boakye. De verdediger uit Jong Ajax mocht bij een 3-1 stand De Jong vervangen achterin.

Opstelling Roda JC

Kujovic, Bodnar, Voigt, Kah, Filipovic ('75 Van Dessel), Bodor, v.Dijk, Lachambre, Sergio ('62 Sonko), Derksen ('62 Ciss?), Oper

Ajax Foto Side: Sfeerverslag Ajax - Roda JCF-side.nl: Ajax-Roda JC (4-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.