Ajax geeft totaal onnodig punten weg: 2-2

21 september 2005
-
-

(Gepost door DaMa)

Ajax heeft volkomen onnodig punten laten liggen in de Amsterdam Arena. Tegen ADO Den Haag kwam Ajax na een uitstekende start niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de 90ste en de 94ste minuut wist ADO Den Haag te scoren en dus een gelijkspel weg te slepen. Ajax kwam na een uur met 10 man te staan toen invaller Heitinga met twee keer geel en dus rood van het veld moest. Maduro en Sneijder waren de doelpuntenmakers voor Ajax. Sneijder nam zijn ploeg in de eerste helft op sleeptouw, in de tweede helft kon hij het verschil niet maken.

Het gelijkspel was totaal onnodig. De ploeg begon uitstekend en had ruime afstand moeten nemen. In de tweede helft was het weinig inspirerend, maar had ADO Den Haag nooit uitzicht op een stunt. Dat gebeurde pas in blessuretijd. In de eerste minuut van blessuretijd scoorde Elia de aansluitingstreffer na uitglijden van Vonk. Ajax had het vervolgens dicht moeten gooien. Saeijs kon echter in de vierde en laatste minuut van blessuretijd zelfs de 2-2 nog binnenschieten.

Ajax zet niet door na goede eerste helft

Ajax wist een leuke en aantrekkelijke eerste helft van Ajax-zijde niet door te zetten in de tweede helft. De ploeg begon aggressief en attractief aan het duel. De ploeg verzuimde alleen ruim afstand te nemen, het bleef bij 2-0 bij rust. In de tweede helft kon de ploeg dat niet herhalen en verzandde de wedstrijd. Door de rode kaart sloeg de wedstrijd helemaal dood. Daardoor kreeg de ploeg in blessuretijd alsnog de deksel op de neus.

Scheidsrechter valt geblesseerd uit

Scheidsrechter Braamhaar moest in de rust geblesseerd achterblijven in de kleedkamer. De scheidsrechter zou aanvankelijk AZ-Ajax fluiten. Vanwege een blessure werd dat duel geleid door Luinge, op zijn beurt kreeg Braamhaar het duel Ajax-ADO Den Haag waar Luinge voor op het programma stond. Uiteindelijk hield hij het dus een half duel vol en moest hij vervangen worden door Van Dongen.

Ajax zesde op ranglijst; achterstand 8 punten

Na het gelijkspel staat Ajax op een zesde plaats met zeven punten uit vijf wedstrijden. Ajax heeft nu acht punten achterstand op de koplopers AZ, Feyenoord en RKC Waalwijk.

(Gepost door aj10ax)

De Griek Charisteas kreeg na een aantal goede invalbeurten weer de kans om in de basis te starten als centrumspits. Hij kreeg de voorkeur boven Rosenberg. De Griek kon zijn kans echter niet grijpen. Hij kreeg diverse goede mogelijkheden, maar was niet doeltreffend.Ook Rosales stond voor het eerst weer in de basis en ook hij wist niet te scoren.Voor hem geldt echter het excuus dat hij er lang uit is geweest en nog wedstrijdritme moet opdoen om zijn scherpte terug te krijgen.

Heitinga krijgt twee keer geel voor shirtje trekken

Heitinga moest na een uur spelen van het veld met een rode kaart. Voor rust had hij al geel gekregen van Braamhaar voor het aan het shirt trekken van Mols. In de tweede helft kreeg hij voor hetzelfde vergrijp geel, maar dan bij Den Ouden.

Uitslag: 2-2 (2-0)

1-0 Hedwiges Maduro ('20)
2-0 Wesley Sneijder ('28)
2-1 Elia ('89)
2-2 Saeijs ('89)

Opmerkelijk: Braamhaar moest vanwege een blessure in de rust vervangen worden door Van Dongen

Braamhaar
42.854 toeschouwers

Ajax: Johnny Heitinga
Ajax: Johnny Heitinga ('63)
Ajax: Steven Pienaar

Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera ('33 Johnny Heitinga), Hedwiges Maduro, Urby Emanuelson, Steven Pienaar, Wesley Sneijder, Tom?s Gal?sek, Mauro Rosales ('89 Nourdin Boukhari), Angelos Charisteas ('66 Nigel de Jong), Ryan Babel

Opstelling ADO Den Haag

De Vries, Rijaard, Saeijs, Grujic, Rzasa, Rankovic ('82 Elia), v.d.Leegte, O'Brien ('66 Stroeve), Verhoek, Mols ('57 Den Ouden), Kolkka

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-ADOF-side.nl: Ajax-ado den haag (2-2)Highlow.nl: Fotoverslag Ajax - ADO Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.