10 augustus 2005
-
Champions League
-

Ajax is dichtbij kwalificatie voor de Champions League na een 2-2 gelijkspel in de heenronde van de derde voorronde. Met die 2-2 kwam Ajax goed weg in Denemarken. Toch zal het teleurstellend zijn geweest omdat de gelijkmaker van de Denen pas in blessuretijd tot stand kwam. Brondby had de beste kansen, maar Ajax was veel effectiever. Al voor het duel werd aangegeven dat de Denen in eigen huis veel sterker zijn dan uit. Ajax had het vooral moeilijk met het opportunisme van de Denen. Rosenberg en Babel waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax had het in het eerste half uur erg moeilijk met Brondby. De ploeg kon er nauwelijks uitkomen en Vonk moest de ploeg diverse malen redden. tgeen de verhouding in kwam Ajax op voorsprong. Na een goede aanval over vele schijven kreeg Rosenberg een pass binnen het strafschopgebied van Pienaar die hij gehinderd door een verdediger binnen kon schieten.

Vier minuten later stond het alweer gelijk na een rommelige situatie voor de goal van Ajax.

In de tweede helft had Ajax meer controle, maar moest het toch weer enige kansen weggeven. De ploeg kon er zelf oon enkele noteren. Het was weer Ajax dat op voorsprong kwam. Via een individuele actie waarbij Babel naar de grond ging en weer snel opkrabbelde in het strafschopgebied kreeg hij een schotkans en joeg hij de bal ongenadig hard in de korte bovenhoek.

Sneijder had vervolgens oog in oog met de keeper de 1-3 op de schoenen. Hij schoot echter over al moet gezegd worden dat hij nauwelijks tijd had. In de slotfase raakte de Denen nog een keer de lat alvorens ze ver in blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnenwerkten. Daar kwma veel geluk bij kijken, de inzet werd door Escude van richting veranderd waardoor Vonk kansloos werd.

Brondby sterk; maar gelijkmaker toch teleurstelling

De Denen waren op basis van opportunisme verrassend sterk. Ze creerden daarmee diverse open kansen voor de goal van Vonk. Op basis daarvan mag de ploeg tevreden zijn met en 2-2 gelijkspel. Twee uitgoals betekent een fantastische uitgangspositie voor de return in Amsterdam, waar Ajax het zeker zal moeten kunnen afmaken tegen dit team. Maar toch zal het gelijkspel met gemengde gevoelens ontvangen worden. De overwinning leek al binnen en pas in blessuretijd scoorden de Denen alsnog de gelijkmaker.

Vonk redt Ajax van achterstand

Doelman Vonk was in Denemarken uitblinker aan Ajax-zijde. Zowel in de eerste als de tweede helft voorkwam hij via diverse knappe reddingen een achterstand. Vonk zal daarmee voorlopig definitief de strijd met Lobont hebben gewonnen voor de positie onder de lat. Blind liet onlangs nog weten dat de komende weken aan te kijken.

Blind: keuze Boukhari ipv Sneijder vanwege creativiteit

(Gepost door Sandoor)

Danny Blind liet na afloop weten dat hij Boukhari had verkozen boven Sneijder in de basis vanwege de creativiteit van Boukhari om een man uit te spelen. Ik vond dat we dat nodig hadden tegen een ploeg die zo compact speelt. Daarbij had hij een lichte blessure. Dan moet je kiezen om hem op de tribune te zetten of hem direct te laten spelen. Ik heb voor het laatste gekozen.'

Blind: op 2-2 niets af te dingen

Danny Blind liet na afloop tegenover Langs de Lijn weten dat er wat hem betreft op de 2-2 niets af te dingen viel. 'Zij hadden meer kansen en meer situaties voor het doel waaruit onrust ontstond. Brondby had wellicht meer verdiend. Maar als je kijkt wat voor kans we op de 1-3 hadden dan geeft dat een heel ander gevoel want daarmee waren we zo goed als geplaatst geweest. Dat verschil tussen 1-2 en 2-2 voor onze kansen daar ben ik wel een beetje ziek over.'

Opstelling Br?ndby

Ankergren, Nielsen, Rytter, Sennels, Agger, Lantz ('81 Absalonsen), J?rgensen ('40 Kamper), Retov, Elmander, Skoubo, Lorentzen ('68 Daugaard)

Ajax.nl: Fotoverslag Br?ndby IF - Ajax (2-2)Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Brondby-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.