Geel: Zoebarev (Apollon), Chivu, Trabelsi (Ajax)

Apollon Limassol: Avgousti, Kais, Pittas, Theofilou, Marangos, Filippou (Miserdovski \'46), Kavazis, Papakyriacou, Melanarkitis, Spoljaric, Zoebarev

Ajax: Grim, Trabelsi, Chivu (Heitinga \'67), Bergdolmo, Maxwell, Wamberto, Yakubu, Van der Vaart, Hossam (Ibrahimovic, \'28), Machlas (O\'Brien \'46), Van der Meyde

Geen problemen voor Ajax op Cyprus

(Door: M)

Ajax heeft zich donderdagavond in het Neo G.S.P.-stadion in Nicosia ten koste van het Cypriotische Apollon Limassol geplaatst voor de tweede ronde van de UEFA Cup. Ajax liet zich in het Neo G.S.P. Stadion in Nicosia niet door de Cyprioten verrassen. De Amsterdammers wonnen net als in Amsterdam vorige week op eenvoudige wijze van Apollon. De thuisploeg moest met 3 - 0 het onderspit delven. Van der Vaart, Zlatan en Wamberto waren de doelpuntenmakers voor de Amsterdammers.

Ondanks dat Ajax in de eerste helft de betere ploeg was kreeg Apollon Limassol verrassend de beste kansen. Met enig geluk en goed keeperswerk van Grim werd een vroege lastige tegengoal echter voorkomen. De lat bracht redding na een prachtige vrije trap van Pittas en Grim kon zijn keeperskwaliteiten tonen nadat Papakyriakou alleen voor zijn doel verscheen. Ajax nam na 34 minuten toch de leiding in de wedstrijd. Rafael van der Vaart schatte een slimme pass van Machlas wel op waarde.

Na rust vergrootte Ajax op haar gemak de score. Na ongeveer een uur spelen pikte Zlatan Ibrahimovic, invaller voor de geblesseerde Mido, zijn doelpuntje mee. Wamberto legde de bal panklaar op het hoofd van de Zweedse spits die geen moeite had het net te vinden. Tien minuten voor tijd maakte Wamberto de laatste en tevens mooiste treffer van de avond. De Braziliaan joeg de bal met een mooie krul in de kruising buiten bereik van de Cypriotische doelman.