Apollon Limassaol: Avgusti, Gais, Filoppon, Theofilou, Spolijaric, Aresti (Pittas \'68), Kavazis, Dobrasinovic, Miserdorvski (Zoebarov \'59), Marangos, Papakyriakou (Panayiotou \'79)

Ajax: Grim, Bergdolmo, Chivu, Trabelski, Heitinga (Maxwell \'46), Yakubu, Van der Vaart, Wamberto, Machlas (v.d.Meyde \'77), Zlatan en Mido (Knopper \'65)

Ajax verslaat Cyprioten

Ajax kan geen indruk maken

(Door: )

Ajax won donderdagavond in de heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup met 2-0 van Apollon Limassol. De Amsterdammers konden geen moment indruk maken in de Arena tegen de stugge Cyprioten. Het spel van Ajax was daarvoor te steriel en ongeinspireerd. Supporters gaven dan ook regelmatig blijk van afkeer van het getoonde spel.

Ajax speelde aanvallender dan de laatste weken het geval was. Adriaanse bracht zoals al eerder verwacht de Egyptenaar Mido in het veld voor de back Maxwell. Mido speelde op links, Wamberto van rechts met als doel het duo Zlatan en Machlas van goede ballen te voorzien. Met de versterkte aanval zou Ajax de handbalverdediging moeten gaan slechten.

Ajax brak al vroeg de score open. De Zweed Zlatan speelde zijn tegenstander knap uit na een steekbal van Machlas en scoorde vervolgens makkelijk de 1-0. Supporters maakten zich op voor een grote score nu de eerste al zo snel op het bord stond. Apollon Limassol was echter niet onder de indruk en bleef gewoon met hun verdedigende stellingen spelen. Wel kwam het er af en toe gevaarlijk uit. Na 10 minuten had het zelfs via een counter tot de gelijkmaker moeten komen. Ajax kon in het vervolg van de eerste helft nauwelijks enige indruk maken, het kon zich geen kansen creeeren tegen de stugge verdediging.

In de tweede helft kwam Maxwell in het veld voor Heintinga. Vervolgens kwamen er wel een aantal kansjes naarmate de vermoeidheid bij de Cyprioten parten ging spelen. Na een uur spelen had Machlas een helder moment, hij kopte een voorzet van Wamberto over doelman Augusti voor 2-0. Daar bleef het echter in het vervolg bij.

Op de tribune was meer plaats voor leedvermaak dan dat er genoten werd van het vertoonde spel. De spanning was allang uit de wedstrijd en Ajax vertoonde nauwelijks nog enige aanzet om het publiek te vermaken.

Met de 2-0 mag Ajax zich achteraf toch tevreden achten. Het behalen van de tweede ronde kan Ajax zich nauwelijks meer ontgaan door de 2-0 zege. De ploeg zal op Cyprus zeker geen forse nederlaag op hoeven lopen en kan zich dan melden voor de rest van het toernooi. het niveau van de wedstrijd in de Arena zal dan heel snel vergeten zijn.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.