Geel: Van der Vaart (Ajax), Lennon (Celtic)

Ajax: Grim, Trabelsi, Pasanen, Yakubu (Van der Meyde \'75), Chivu, Cruz, Van der Vaart, Mido, Ikedia (Ibrahimovic \'46), Machlas, Arveladze

Celtic: Douglas, Boyd, Mjallby, Valgaeren, McNamara, Agathe, Lambert, Lennon, Petta, Sutton, Larsson

Onervaren Ajax komt tekort tegen Celtic

(Door: M)

De kans dat Ajax dit seizoen de Champions League zal bereiken lijken klein na de 1-3 nederlaag in eigen huis tegen de Schotse kampioen Celtic. Ajax zal in Glasgow met 2 doelpunten (in het geval van een hoge uitslag) danwel meer dan 2 doelpunten verschil moeten winnen om zich nog te kunnen kwalificeren voor de Champions League.

Ajax kwam na een half uur spelen al op een 0-2 achterstand via doelpunten van Petta en Agate. Na een half uur spelen kwam Ajax terug in de wedstrijd en Arveladze bracht de ploegen na zo'n 40 minuten weer dichterbij nadat hij een rebound binnenwerkte. In de tweede helft liep Celtic echter opnieuw uit tot een voorsprong met 2 doelpunten verschil. Chris Sutton kopte een voorzet hoog boven de Ajax verdedigers onhoudbaar achter Fred Grim.

Ajax bleek woensdagavond een graadje te licht voor de Schotse kampioen dat handig gebruik maakte van de ruimte die Ajax af en toe in de verdediging weggaf. Met name in de beginfase kwam een twijfelend Ajax er niet aan te pas. De ploeg lijkt op dit moment rijper dan het jonge en onervaren Ajax.

Indien Ajax zich niet weet te kwalificeren voor de Champions League komt het in de koker voor de loting van de UEFA Cup.