Grim, Nieuwenburg, O'Brien, Winter, De Cler, Dani, Knopper, Witschge, Laudrup, Machlas, Bobson (Wamberto '23)

Fortuna Sittard:

Van Zwam, Zegrean, Hofland, Roest, Hermans, Volmer, Gesthuizen, Paciorek, Landerl, Hamming, Gerritsen (Tychon '60)

Ajax eenvoudig langs Fortuna Sittard

(Door: M)

Woensdag heeft Ajax in eigen huis Fortuna Sittard vrij gemakkelijk opzij gezet, het werd 4 - 1. Het was Fortuna Sittard dat door een doelpunt van Hamming de leiding nam, tegen de verhoudingen in, want Machlas had al twee kansen gemist en Ajax was veel sterker. Toch waren de Amsterdammers even de kluts kwijt, maar na half uur zorgden Wamberto en Knopper ervoor dat de
score in het voordeel kwam van Ajax.

Na de rust bleef Ajax aanvallen en het kreeg kans op kans, maar meerdere keren werd de paal geraakt, zoals ook in de eerste helft al enkele keren gebeurde. De 4 - 1 einduitslag, die tot stand kwam doordat Laudrup nog 2 keer scoorde, had dan ook veel hoger uit kunnen vallen.