Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-Vitesse 1-2 (0-1)


Scoreverloop:
0-1 Amoah (45)
1-1 Arveladze (52)
1-2 Van Beukering (76)

Scheidsrechter:
Wegereef

Toeschouwers:
35.678

Geel: Arveladze (Ajax), Stefanovic, Nanu (Vitesse)

Opstelling Ajax:
Grim, O\'Brien (Machlas/75), Pasanen, Chivu, De Cler, Galasek, Van der Vaart, Witschge (Cruz/46), Ikedia, Arveladze, Wamberto (Knopper/46)

Opstelling Vitesse:
Zoetebier, Cornelisse, Zeman, Stefanovic, Nanu, Diarra, Van der Schaaf, Kreek, Claessens (Janssen/65), Amoah, Mbamba (Van Beukering/65)

Ajax naar nieuw dieptepunt

Plaatsing CL in gevaar

(Door: Lars)

Vandaag had Ajax de mogelijkheid om Roda JC te passeren op de ranglijst. Met O'Brien als rechtsback begon Ajax tegen Vitesse, dat haar sterspelers Bob Peeters (blessure), Marc van Hintum en Victor Sikora (schorsingen) moest missen.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor de geheel vrijstaande Amoah, die echter net naast schoot. Even later schoot ook Van der Vaart uit de draai net naast. Vitesse nam het initiatief, maar de grootste kans kwam in de 35ste minuut voor Shota Arveladze. De grensrechter meende echter dat hij buitenspel stond. De Ajax-voorhoede verprutste nog wat mogelijkheden, maar kon niet voorkomen dat Vitesse net voor rust op voorsprong kwam. Nadat Grim weer eens grabbelde en ook nog eens tegen Chivu opliep, kon Amoah de bal simpel intikken.

Kort na rust kwam Ajax, met Knopper en Cruz voor Witschge en Wamberto, via Arveladze op 1-1. Na een korte hoekschop van Van der Vaart kon hij uit een voorzet van Galasek inkoppen. Het spel van Ajax verbeterde echter nauwelijks. Minder dan een minuut nadat Adriaanse verdediger O'Brien had gewisseld voor spits Machlas, kwam Vitesse via het zeventienjarige talent Van Beukering op 1-2. Eerst verdedigde Chivu Amoah, die recht op Grim afliep, slecht, vervolgens verzuimde Pasanen de bal tegen te houden toen Beukering die op enkele decimeters van hem inschoot. Gescoord werd er niet meer. De matige wedstrijd werd door de 35 duizend toeschouwers, waarvan er overigens al veel eerder naar huis waren gegaan, beloond met een striemend fluitconcert.

Voor het plaatsen voor de Champions League is Ajax nu volledig afhankelijk van Roda JC, dat met nog twee wedstrijden te gaan één punt meer heeft. Bij puntverlies tegen FC Twente of AZ komt zelfs de plaatsing voor de UEFA cup in gevaar. Ajax heeft een nieuw dieptepunt bereikt dit seizoen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. bkempkes (6 pts.)
2. Drifter (5 pts.)
3. MirjamPostma (5 pts.)
4. mmm,_ff_denken (4 pts.)
5. 0531188 (2 pts.)
6. PRIDE OF MOKUM (2 pts.)
7. chibitrunks37 (2 pts.)
8. storms (2 pts.)
9. wiegie (2 pts.)
10. Lars D. (1 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.