Grim, Yakubu, Pasanen, Chivu (vd Vaart/80), De Cler, Galések, Vd Gun(V.d. Meyde/46), Witschge, Ikedia, Arveladze, Wamberto (Machlas/76

Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan (Gyan/62, Tininho, van Wonderen, Paauwe, Kalou (van Gastel/87), Tomasson, Connoly, De Visser (Leonardo/46).

Duur verlies na thriller in ArenA tegen Feyenoord

Tweede olaats uit zicht na nederlaag

(Door: M)

Ajax kan de tweede plaats uit het hoofd zetten na een 3-4 nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord. De Amsterdammers lieten het vooral in de tweede helft liggen. In de eerste helft herstelden ze zich na een snelle 0-1 achterstand via Connolly. 10 minuten later stond de ploeg al voor via 2 goals van Arveladze. In de tweede helft liep Feyenoord echter uit tot 2-4 via
doelpunten van Leonardo, opnieuw Connolly en Tomasson. De hoop kwam terug toen Arveladze 6 minuten voor tijd zijn derde goal maakte. Dat bleek echter niet voldoende om in de laatste minuten alsnog een gelijkspel te forceren.

Feyenoord trok dus uiteindelijk in een spannende en enerverende wedstrijd aan het langste eind. Tot teleursteling van Adriaanse die vond dat Ajax de
gelijkmaker zou hebben verdiend. Die kwam er echter in de slotfase niet meer. 'Al is het geen toeval dat we voor de vijfde keer geen succesvolle gooi naar de tweede plaats kunnen doen. Ook dat heeft met kwaliteit te maken.' De coach heeft er uiteindelijk vrede mee als de derde plaats behaald zal worden en ziet geen reden voor paniek.

Bij Feyenoord heerste er vooral opluchting na de crisis van afgelopen weken. 'Het was een drama geweest als we hadden verloren, voor spelers, de club en voor de trainer' aldus aanvoerder Van Wonderen. 'Nu staan we 4 punten voor en mogen we de tweede plaats niet meer weggeven. Feyenoord moet de Champions league nu gewoon halen.' In de slotfase kwamen de Rotterdammers nog goed weg. 'We hebben zoveel tegenslag gehad, het zat ons eindelijk allemaal mee', aldus een glunderende Van Wonderen.