Kanu, Prommayon (geel).

Scheidsrechter: Wegereef

Doelpuntenfestijn in Tilburg

(Door: M)

Het was zondagavond een doelpuntenfestijn in Tilburg. De 14.200 toeschouwers zagen een spectaculaire wedstrijd met maar liefst 9 doelpunten. Het duel werd terecht met 6 - 3 door Ajax gewonnen. Opnieuw was het Brian Laudrup die van zich liet horen. Door een doelpunt en twee assists leidde hij Ajax naar een volgende overwinning.

Ajax begon zeer sterk aan de wedstrijd en stond binnen een kwartier al op een comfortabele voorsprong. Beide keren was Richard Knopper de gevierde man. Bij het eerste doelpunt, dat al na 3 minuten in de wedstrijd viel, speelde de jeugdige middenvelder zich handig vrij en plaatste de bal zorgvuldig naast Mampaey in het
doel. Ook bij de tweede treffer kreeg hij van de
defensie van Willem II teveel ruimte, waardoor Knopper de mogelijkheid kreeg om de bal droog vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel te schieten.

De Tilburgers legden Ajax het eerste half uur geen strobreed in de weg. Ajax, dat vooraf Willem II terecht vreesde, profiteerde daar gretig van. Na 31 minuten was het weer raak. Nikos Machlas, die ondanks alle kritiek de afgelopen weken toch weer het vertrouwen kreeg van Wouters, was dit keer de gelukkige. Zijn tweede doelpunt in de competitie kwam tot stand na een dieptepass van Laudrup die door de Griek hard in de korte hoek werd gepoeierd.

Na de derde treffer werd Willem II duidelijk sterker. Ajax trok zich terug, maar aangezien de verdediging nog altijd de zwakste schakel is bij de Amsterdammers leidde dat al snel tot een tegendoelpunt. Bombarda kopte vlak voor rust de bal, na een voorzet van Shoukov, simpel binnen. Na de rust ging Willem II verder waar ze de eerste helft mee eindigden, met aanvallen mede onder impuls van de ingevallen Sanou.
De wissel van Adriaanse werd gelijk beloond. Het was diezelfde Sanou die de bal 7 minuten na rust achter Grim frommelde.

Ajax reageerde echter op de juiste manier. E e n
minuut na het doelpunt van Willem II lag de bal alweer in het andere doel. Nikos Machlas knikte na een prachtige assist van Laudrup de bal achter de kansloze Mampaey. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en
opende een offensief die, hetzij met enige moeite, door Ajax werd gepareerd. 3 minuten voor het eindsignaal toonde Brian Laudrup eens te meer zijn waarde voor het elftal van de Amsterdammers. De Deen kapte zijn directe tegenstander op links uit en krulde het leer over de keeper op een schitterende manier in de kruising.

Tijjani Babangida, vervanger van Bobson, had het
laatste woord. De Nigeriaan schoot de bal hard via de lat binnen en bracht de eindstand op 6-3. 1 minuut daarvoor had Thomas Galasek met een afstandschot gezorgdvoor de derde en laatste treffer van Willem II. Ajax verzekerde zich zo van 3 belangrijke punten in de strijd om de landstitel. De club staat nu tweede op de
ranglijst achter PSV dat nog geen punten verspeelde.