Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-FC Utrecht 2-0 (2-0)

Scoreverloop:

0-1 Pasanen ('11)
0-2 Galasek ('15)

Scheidsrechter: Uilenberg

Toeschouwers: 32.876

Geel: Bosschaart (Utrecht)

Opstellingen:

Ajax:

Grim, Kanu, Chivu, Pasanen, De Cler, Van der Vaart (Hersi '85), Galasek, Witschge, Van der Gun (Cruz '72), Arveladze (Van de Meyde '61), Wamberto

FC Utrecht:

Wapenaar, Vreven, Van der Gaag (Touzani '46), Shew-Atjon, Zwaanswijk, Robbemond, De Jong (Tanghe '81), Bosschaart, Van de Bergh (Dombi '46), Kuyt, Gluscevic

Ajax makkelijk langs FC Utrecht(Door: )

'Ajax gaat niet twee keer verliezen van FC Utrecht. Utrecht uit of thuis is een groot verschil', aldus Co Adriaanse in de voorbereiding op het duel tegen FC Utrecht zondagmiddag in de Amsterdam Arena. De hoofdcoach van de Amsterdammers zou gelijk krijgen. Verloren de Ajacieden vorig jaar eind november in de Domstad nog met 2 - 1, nadat Fred Grim na 18 minuten spelen al met rood van het veld moest, zondag wisten de rood-witten FC Utrecht wel te verslaan, vrij simpel met 2 - 0.

Na een turbulente week, waarin de ene Ajacied na de andere geblesseerd leek weg te vallen voor het duel tegen Utrecht, bleek het zondagmiddag om 14:30 uur alles mee te vallen met de personele problemen. Naast de langdurig geblesseerden moest alleen Nikos Machlas op het laatste moment wegens een griepaanval in de kleedkamer na de warming-up verstek laten gaan. Zijn vervanger was Arveladze, die net als Van der Vaart en Galasek voldoende fit werden bevonden om in de basis te starten. Ook Witschge was weer van de partij.

Ajax was vanaf de eerste tot de laatste minuut oppermachtig in de Arena en klaarde het klusje al snel door een sterk half uur. In die fase scoorden verdediger Pasanen (uit een kopbal uit een hoekschop) en middenvelder Galasek (via een prachtig afstandschot) de 1-0 en 2-0. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor FC Utrecht geweest, maar via een prachtige reflex op een strak schot van een van de Utrechtenaren wist de zeer sterk spelende Fred Grim Ajax te behoeden voor een vroege achterstand.

Nadat de veilige 2 - 0 score op het scorebord stond liet Ajax de teugels vieren. Ajax hoefde niet zo nodig meer en FC Utrecht bleek naarmate het duel vorderde te zwak om in Amsterdam een vuist te maken. Toch kreeg FC Utrecht nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, met name in de slotfase, maar dat was te laat om Ajax nog in verlegenheid te brengen. Grim, Chivu en Pasanen zorgde er met goed tegenspel voor dat wederom de nul in de achterhoede werd vastgehouden.

Ajax heeft door de thuisnederlaag van Feyenoord tegen PSV (2 - 1 voor de Eindhovenaren in De Kuip) nu 9 punten achterstand op de in problemen verkerende Rotterdammers en 13 op PSV, dat echter al een wedstrijd meer speelde dan Ajax. Achtervolger Vitesse lijkt steeds meer schade op te lopen. Dit weekend verloren zij bij FC Twente. Het verschil tussen Ajax en Vitesse is nu al opgelopen tot 5 punten.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.