Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-Willem II 1-1 (0-1)

Scoreverloop:

0-1 Ceesay ('23)
1-1 Mathijsen ('59, eigen doel)

Scheidsrechter: Luinge

Toeschouwers: 36.678

Geel: Chivu (Ajax), Caluwe (Willem II)

Opstelling:

Ajax:

Grim, Kanu, Pasanen, Chivu, De Cler, Van der Gun, Galasek, Van der Vaart, Arveladze, Wamberto (Hersi '84), Machlas

Willem II:

De Vlieger, Jaliens, Victoria, Van Nieuwstad, Mathijsen (Van Steenveldt '89), Landzaat, Arts (Abdellaoui '70), Caluwe, Ceesay, Sanou, Sjoekov (Mariana '55)

Ajax laat punten liggen in eigen huis(Door: )

Ajax heeft zondagmiddag belangrijke punten laten liggen in de Amsterdam Arena door tegen Willem II niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Ceesay opende na 23 minuten de score voor de Tilburgers, die toen al enkele goede kansen onbenut hadden gelaten. Dit was met name te danken aan Fred Grim, die een uitstekende wedstrijd in het doel van de Amsterdammers stond te keepen. Hij werd na afloop van de wedstrijd dan ook terecht tot 'Man of the Match' verkozen.

Eerlijk gezegd kwamen er ook niet veel andere Ajacieden in aanmerking voor die 'prijs'. Ajax speelde een zeer matige wedstrijd en het was dan ook tekenend dat niet een Ajacied maar een Willem II-speler Ajax op gelijke hoogte bracht met het elftal van Hans Westerhof, afgelopen seizoen nog in dienst van de hoofdstedelingen. Het was back Matthijssen die pas na rust de stand op 1 - 1 bracht, nadat hij een voorzet van Wamberto niet meer tijdig kon ontwijken. Voor de inkomende Machlas verschalkte hij zijn eigen keeper De Vlieger bij de tweede paal.

Even leek het erop dat het elftal van Co Adriaanse zou doordrukken, maar daarvoor misten de Amsterdammers zondagmiddag de kracht. De vleugelspitsen (Wamberto en Van der Gun) kwamen er niet aan te pas en ook Machlas en Arveladze konden geen potten breken. Tezamen met de steken die Ajax in de verdediging liet vallen verdiende Ajax dan ook niet meer dan een punt tegen Willem II.

Aangezien de concurrent voor de derde plaats Vitesse verrassend met 3-0 van RKC Waalwijk verloor heeft Ajax nu nog maar een punt achterstand op Vitesse. Het elftal van Ronald Koeman heeft echter al een duel meer gespeeld dan de manschappen van Co Adriaanse.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Johan_E (5 pts.)
2. helter skelter (2 pts.)
3. Venserpolder (2 pts.)
4. Sissiboy (2 pts.)
5. Martini (2 pts.)
6. TheBigBigBoss (2 pts.)
7. Saffie666 (2 pts.)
8. Drifter (1 pts.)
9. Lars D. (1 pts.)
10. Martijn van der Landen (1 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.