Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-Heerenveen 6-2 (3-1)

Scoreverloop:
1-0 Wamberto (3)
1-1 D.de Nooijer ('14)
2-1 Machlas ('19)
3-1 Galasek (' 41)
3-2 Lurling (' 63)
4-2 Van der Gun ('70)
5-2 Arveladze ('75)
6-2 Van der Gun ('81)

Arbiter: Jol
Toeschouwers: 38.250

Geel: Galasek (Ajax) Klompe, Venema (Heerenveen)

Opstellingen:
Ajax: Grim, De Cler, Pasanan, Kanu, Bergdolmo, Van der Vaart, Van der Gun, Galasek, Arveladze, Machlas, Wamberto (Winter '76)
SC Heerenveen: Vonk, Venema, Hansma, Klompe, G.de Nooijer (Tuhuteru '10), Talan, Holm, Jensen (Kolk ' 73), Nurmela, D.de Nooijer (Denneboom '80), Lurling

Jeugdige Ajax show tegen Heerenveen(Door: RvN)

Ajax won vandaag na een fantastische wedstrijd met maar liefst 6-2 van Heerenveen. Het jonge elftal van Ajax rolde de Friezen volledig op.

Ajax hadden een waslijst aan blessures, met name van verdedigend ingestelde spelers. Adriaanse gaf zijn voorkeur aan jonge spelers als Kanu, De Cler en Pasanen. De oudere garde als Witschge en Winter stonden opnieuw niet in de basis. Wamberto en Van der Gun moesten vanaf het middenveld de spitsen ondersteunen.

Die speelwijze van Adriaanse bleek zeer succesvol te zijn. Heerenveen wist zich af en toe geen raad met het spel van de Amsterdammers. Al na 3 minuten kwam Ajax op voorsprong. Galasek gaf een goede voorzet, Wamberto ontweek Tieme Klompe en kopte beheerst de 1-0 binnen.

Ajax kon echter niet lang genieten van die voorsprong. Dennis de Nooijer passeerde Kanu een paar minuten later en liet hem vervolgens met een kapbeweging staan. Zijn schitterende actie verzilverde hij met een fraaie trap in de verre bovenhoek, 1-1.

Het team van Ajax raakte echter niet onder de indruk van de tegenslag. Ajax ging goed door en kwam binnen de 20 minuten op 2-1 via Machlas. De Griek werd vrijgespeeld en zorgde vervolgens simpel voor de 2-1 voorsprong. Nog voor de rust werd het 3-1. Na een kopbal op de lat van Machlas was de rebound voor Van der Gun, die stelde onzelfzuchtig Galasek in staat om de 3-1 binnen te schieten.

De tweede helft was iets minder attractief dan de eerste doordat Ajax het hoge tempo logischerwijs iets moest laten zakken. Leuk bleef het echter de hele wedstrijd, mede door de score natuurlijk. En door het tweede doelpunt van Heerenveen. Lurling wist Grim met een lullig stuiterballetje te verrassen waardoor het totaal tegen de verhouding in 3-2 werd.

Heerenveen ging door die verrassende goal zowaar geloven in meer. De ploeg ging feller spelen en schoof meer naar voren. Daar profiteerde Ajax goed van. Het team deed dat onder leiding van Cedric van der Gun die in de tweede helft bij vlagen excelleerde vanaf het middenveld.

Terecht mocht hij dan ook twee goals op zijn conto bijschrijven. De eerste leidde hij zelf in door op rechts verdediger Hansma te kloppen en de bal vervolgens met links hard binnen te schieten. In de slotfase mocht hij nog een keer scoren toen hij oog in oog kwam met doelman Vonk. Vlak daarvoor was Ajax al op 5-2 gekomen doordat Arveladze een rebound binnenschoot nadat opnieuw Van der Gun de bal op de paal had geschoten.

Geen club heeft nu meer doelpunten gescoord in de KPN Eredivisie dan Ajax. De Amsterdammers hebben nu 39 treffers op hun conto. Een keihard statistisch bewijs dat Ajax nu op de goede weg is. Ajax zal dat volgende week zondag al kunnen bewijzen als ze tegen Feyenoord, de huidige koploper van de PN Eredivisie, mogen uitkomen.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.