Ajax: Grim, Bergdolmo, Pasanen, Chivu (Sier '30), De Cler, Winter, Galasek, Witschge (v.d.Meyde/62), Van der Gun, Machlas, Wamberto (Arveladze '62)
RKC Waalwijk: Van Dijk, Lamey (Peppinck '81), Nascimento, Van der Berg, Kalezic, Petrovic, Gudjonsson, De Graef (Human/66), Van Dinteren (Lanckohr '73), Cornelisse, Hoogendorp

Vader Machlas stuurt Ajax naar zege

(Door: RvN)

Ajax won vanavond met 3-0 van RKC Waalwijk. De grote man was de kersverse vader Nikos Machlas. De Griekse spits scoorde de eerste twee treffers bij zijn terugkeer nadat hij in het weekend vader werd. Ajax heeft daardoor de vierde plaats sterker in handen gekregen.

Echt sprankelijkend was het nog niet wat Ajax liet zien. In de verdediging werden nog veel te veel fouten gemaakt, hetgeen tot gevaarlijke kansen voor de Waalwijkers leidde. Het was te wijten aan gebrek aan scorend vermoge, met name bij Rick Hoogendorp dat RKC niet een aantal keren scoorde.

Uiteraard had Ajax wel het overwicht op het zeer moeilijk bespeelbare veld in de Arena. RKC had duidelijk het meeste moeite met de nieuwe grasmat. De lichtvoetige Ajacieden konden zich makkelijker aan de omstandigheden aanpassen.

De eerste goal van machlas kwam al na 9 minuten tot stand. Hij werd op het randje van buitenspel aangespeeld en ging alleen op de RKC doelman af. Hij rondde het uitstekend af langs de doelman: 1-0. Ruim vijf minuten in de tweede helft werd het succes voor Machlas nog groter. De aanvaller kreeg een voorzet van André Bergélmo en schoof de bal uit de draai in het doel.

Vier minuten voor tijd bracht Arveladze de overwinning definitief bij de Amsterdammers. Shota Arveladze maakte een schitterend doelpunt door de bal beheerst over Van Dijk in de linkerhoek te schieten.

Ajax won daarmee opnieuw en lijkt in de lift omhoog te zitten. Toch is er nog meer dan voldoende werk voor Adriaanse te doen. Met name aan de verdediging zal Adriaanse veel aandacht moeten besteden wil Ajax nog hoge ogen kunnen gooien in de Nederlandse competitie.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.