Geel: Wamberto, Hersi (Ajax), Shew-Atjon, Kuyt, De Jong, Vreven.

Bijzonderheden: Van de Bergh mist penalty (19)

Wapenaar; Vreven, Zwaanswijk, Van der Gaag [73. Schut] en Shew Atjon; Robbemond, De Jong en Groenendijk; Kuyt [78. Berger], Gluscevic en Van den Bergh [46. Dombi].

Ajax:

Grim: Bergdolmo, Chivu, Pasanen en De Cler; Winter [46. Hersi], Galasek en Van der Vaart; Van der Gun, Arveladze [19. Lobont] en Wamberto [77. Van der Meyde].

Ajax met 10 man onderuit in Utrecht

(Door: M)

Ajax heeft zondagmiddag in Utrecht zijn goede reeks in de competitie niet kunnen doortrekken. In stadion Nieuw Galgenwaard ging Ajax met 2 - 1 onderuit. De thuisploeg kwam na een half uur op voorsprong door Robbemond. In de tweede helft bracht Pasanen Ajax echter weer langszij en de spanning in de wedstrijd terug. De jonge ploeg van Co Adriaanse capituleerde pas in de slotfase toen Glusevic, de spits van FC Utrecht de tweede en beslissende treffer van de thuisploeg liet aantekenen.

Ajax kreeg in de beginfase al snel een flinke domper te verwerken. In de 17e minuut kreeg Grim de rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Luinge, nadat hij Glusevic 'onderuit had gehaald' in het strafschopgebied. Resultaat was dat Grim en nog een speler van Ajax moest vertrekken om plaats te maken voor reserve-doelman Lobont. Adriaanse verkoos om de ongelukkige Arveladze (vervanger van de afwezige Machlas) naar de kant te halen.

Oud-Ajacied Van der Bergh mocht vanaf 11 meter het vonnis voltrekken, maar de aanvaller faalde voor eigen publiek door de bal naast het doel te tikken. Het feit dat Ajax verder moest met 10 man had weinig invloed op het goede spel van de Amsterdammers. Ajax was de betere ploeg, maar kon het overwicht niet in doelpunten omzetten. Het doelpunt van FC Utrecht na 35 minuten kwam dan ook uit de lucht vallen. Robbemond rondde een voorzet van Vreven bekwaam af.

Een goed combinerend Ajax ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Het grote manco was echter dat Ajax met Hersi, die zijn debuut maakte als invaller, Van der Gun en Wamberto voorin kracht tekort kwam tegen de fysiek sterke verdedigers van FC Utrecht, die niet schroomden om zo nu en dan een beuk uit te delen. Het was daarom niet een spits maar een verdediger, wederom Pasanen, die Ajax naast FC Utrecht bracht. De Fin bewees opnieuw sterk te zijn met het hoofd door de bal achter keeper Wapenaar te koppen.

In de slotfase moest Ajax alsnog de 3 punten aan de thuisploeg laten. Na onoplettendheid in de verdediging van de Amsterdammers kon Glusevic op aangeven van Vreven 10 minuten voor tijd het winnende doelpunt binnenschieten. FC Utrecht kreeg daarmee te veel en Ajax te weinig. Gezien het spel was een gelijkspel een betere afspiegeling geweest van de verhoudingen zondagmiddag in Utrecht.