Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenWillem II-Ajax 0-1 (0-1)

Scoreverloop:

0 - 1 Wamberto (11)

Scheidsrechter: Braamhaar

Toeschouwers: 14.700

Geel: Abdellaoui, Hill (Willem II)

Rood:

Opstellingen:

Willem II:

De Vlieger, Jaliens, Hill, Mariana, Prommayon, Landzaat, Caluwe (Sanou/73), Arts, Ceesay (Schulp/78), Bombarda, Shoukov (Abdellaoui/41).

Ajax:

Grim, Bergdolmo, Pasanen, De Cler, Sier, Winter, Galasek, Van der Vaart, Ikedia (v/d Gun/64), Machlas (v/d Meyde/79), Wamberto.

Ajax verslaat Willem II in Tilburg!(Door: M)

Ajax heeft eindelijk een einde gemaakt aan de negatieve reeks in uitwedstrijden die bijna een jaar duurde. De Amsterdammers wonnen voor het eerst sinds 28 november 1999 (AZ in Alkmaar) weer is een uitwedstrijd. Slachtoffer was Willem II in Tilburg. De Braziliaan Wamberto zorgde voor de enige treffer van het duel. Na een mislukt schot van Nikos Machlas was Wamberto er als de kippen bij om uit een moeilijke hoek raak te schieten. Het doelpunt viel al in de 11de minuut van de wedstrijd.

Co Adriaanse verraste vriend en vijand zondagavond met een opmerkelijke basisopstelling. Wegens blessures van o.a. Chivu moest de hoofdcoach noodgedwongen een beroep doen op Tom Sier en Tim de Cler. Vooral de terugkeer van eerstgenoemde was opmerkelijk. Sier speelde zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal in maart 1999. Sindsdien kwam hij o.a. door enkele ernstige blessures niet meer bij Ajax aan de bak en behoorde hij tot een van de vier spelers die uit Amsterdam moest vertrekken.

Het opstellen van De Cler en Sier bleek achteraf een goede zet. Beide speelden, samen met Bergdolmo en Pasanen, een degelijk duel in de verdediging. De wedstrijd tegen de voormalige club van Adriaanse en Galasek kenmerkte zich door een hoog tempo en dat ging gepaard met veel onnauwkeurigheden. De elftallen creerden in de eerste helft weinig kansen. Afgezien van de treffer kwamen alleen Bombarda en nogmaals Wamberto in scoringspositie, maar beiden faalden.

De tweede helft bracht vooral voor het thuispubliek meer spektakel. Willem II ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Ajax probeerde gebruik te maken van de ruimte die daardoor vrijkwam om met gevaarlijke counters het doel van De Vlieger te zoeken. Het leidde tot gevaarlijke situaties voor beide doelen, maar gescoord werd er niet o.a. door sterk optreden van beide keepers, Grim en De Vlieger. Na 14 competitiewedstrijde wist Ajax eindelijk te zegevieren op vreemde bodem.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.