Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenLausanne Sports-Ajax 1-0 (1-0)

Scoreverloop:

1 - 0 Mazzoni (37)

Scheidsrechter: Siric (Kro)

Toeschouwers: 11.000

Geel: Vierklau, Chivu, Winter

Rood: Wamberto (79)

Opstellingen:

Lausanne Sports:

Rapo, Meyer, Lombardo, Christ, Mazzoni (Thiaw/71), Baudry, Santini, Kuzba, Puce, Karlen (Zambaz/74), Hellebuyk.

Ajax:

Grim, Vierklau (Arveladze/64), Pasanen, Chivu, Bergdolmo, Winter, Galasek, v/d Vaart (Yakubu/64), Ikedia, Machlas, Wamberto.

Kleine nederlaag in Zwitserland(Door: M)

Het blijft wisselvalligheid troef op dit moment bij Ajax. Wonnen de Amsterdammers vrijdag nog redelijk overtuigend in de competitie op eigen veld van het tot dan toe ongeslagen Roda JC, donderdagavond kon het elftal van Co Adriaanse het niet bolwerken tegen het Zwitserse Lausanne Sports, de nummer 4 in de Zwitserse competitie. Het enige doelpunt in het duel kwam op naam van Javier Mazzoni, de spits van de Zwitsers.

Co Adriaanse had in vergelijking met de basiself tegen Roda JC maar e e n wijziging doorgevoerd. Pius Ikedia verving Cedric van der Gun om tactische redenen aan de rechterkant. Een goede keuze, aangezien de Nigeriaan met zijn frivole spel het enige lichtpuntje zou worden in de verder troosteloze en sfeerloze wedstrijd. Keer op keer snelde de rappe vleugelspits, net als Wamberto trouwens, langs zijn directe tegenstander, maar een goed vervolg bleef vaak uit.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd, maar na ongeveer 20 minuten spelen gaf de ploeg het overwicht uit handen om vervolgens letterlijk en figuurlijk ver terug te vallen. De treffer van Lausanne viel tien minuten voor het rustsignaal. Mazzoni mocht tussen Chivu en Pasanen in vrij uithalen. Met een bekeken schot wist hij Grim te verschalken, waardoor de Zwitsers op voorsprong kwamen en die in het verloop van de wedstrijd niet meer uit handen gaven.

In de tweede helft drong Ajax logischerwijs wel aan, maar o.a. Machlas en Galasek gingen veel te slordig om met de vrij grote kansen. In de slotfase voorkwam Grim een blamage voor Ajax door enkele keren goed handelend op te treden op een aantal verraderlijke schoten uit de tweede lijn van Lausanne Sports, waardoor de 1 - 0 score op het scorebord bleef. Het was de eerste europese nederlaag van Ajax dit seizoen. Over 2 weken zullen de zaken, hopelijk in een volle Amsterdam Arena, recht gezet moeten worden. Wamberto zal daar niet bij zijn. De Braziliaan moest met rood van het veld wegens natrappen en zal minstens e e n duel geschorst zijn.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.