Van Dijk, T. Cornelisse, Van de Leegte, Nascimento, Teixera (van der Pennen), Van Wanrooy, Schops, Govedarica, Lanckohr, De Graef (71' Y. Cornelisse).

Grim, Nieuwenburg, Verlaat, Winter, De Cler, Dani, Knopper, Witschge, Laudrup, Machlas (62' Babangida / 80' O'Brien), Arveladze (46' Wamberto).

Scheidsrechter: Van Dijk

Zwak Ajax morst punten in Waalwijk

(Door: M)

Ajax stelde zondagavond hevig teleur. Het kwam in
Waalwijk tegen RKC niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel. E e n minuut voor tijd gaf Ajax de
overwinning uit handen. Een voorzet van van RKC
werd door Winter en Nieuwenburg verkeerd ingeschat waardoor de bal bij de tweede paal voor de voeten belandde van Roberto Lanckohr die met het buitenkansje wel raad wist en de bal in de rechterhoek schoof. RKC kwam aan zijn dikverdiende gelijkmaker en liet Ajax verslagen achter.

Ajax begon goed en scherp aan de wedstrijd. De
Amsterdammers konden in de eerste tien minuten
verscheidene keren opstomen naar het strafschopgebied van de Waalwijkers en creeerden zo een aantal aardige kansen, waaronder een bal die nog maar net van de lijn kon worden gehaald. De gewilde vroege openingstreffer bleef echter uit en RKC putte daar moed uit. Brutaal trok het ten aanval resulterend in gevaarlijke situaties voor het doel van Fred Grim. Achtereenvolgens
lieten Cornelisse, Hoogendorp en Govedarica nog maar is zien dat de verdediging van Ajax ondermaats presteert.

Ondanks een licht overwicht van RKC kwam Ajax op
voorsprong. Weer was het Richard Knopper die voor Ajax trefzeker was. Een prachtige voorzet van Laudrup vanaf rechts werd door de beoogde opvolger van Litmanen netjes en simpel binnengekopt. Ajax mocht zijn handen dichtknijpen dat het toch nog ging rusten met een voorsprong. In de tweede helft probeerde Wouters de
lamlendigheid in zijn team te keren door Wamberto
en Babangida in het veld te brengen. Laatstgenoemde moest echter na 18 minuten al weer noodgedwongen het veld verlaten. Tijdens een verdedigende actie werd hij ongelukkig geraakt, waardoor hij per brancard naar de kleedkamers moest worden gebracht. John O'Brien was zijn vervanger.

RKC ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker met nieuwe frisse krachten binnen de lijnen en Ajax loerde op de counter. Bij beide ploegen ontbeerde echter de scherpte bij de aanvallers, waardoor legio kansen werden verprutst. 1 minuut voor tijd wist RKC dan uiteindelijk toch nog het net te vinden. Het
hardwerkende RKC verzekerde zich zo alsnog van e e n punt tegen de bekerwinnaar.