Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-AA Gent 3-0 (1-0)

Scoreverloop:

1-0 Van der Gun ('27)
2-0 Van der Gun ('58)
3-0 Van der Vaart ('85)

Geel: Scheepens (Gent)

Opstellingen:

Ajax:

Grim, Bergdolmo, Chivu (Yakubu '76), Pasanen, De Cler, Winter, Van der Gun (Hose '74) Witschge, Van der Meyde, Van der Vaart, Bobson (Wamberto '63)

AA Gent:

Herpoel, Peeters, Cipi, Ramcic, Pedersen, Gajser, Laamers, Joli, Scheepens (Nielsen '59), Kraouch (Hossam '67), Kaklamanos

Geen problemen voor Ajax(Door: RvN)

Na de 0-6 in de uitwedstrijd tegen AA Gent, deed Ajax het in de thuiswedstrijd nog eens dunnetjes over. De club uit Belgie werd in de Arena eenvoudig met 3-0 verslagen.

Ondanks dat Ajax behoorlijk gehavend was wegens blessures van enkele belangrijke spelers had Ajax toch weinig moeite met Gent. Ajax hoefde nooit diep te gaan om de wedstrijd winnend af te sluiten. Na een uur tijd was de Belgische ploeg moegestreden en kreeg Ajax zelfs kansen op meer.

Aan twee goede aanvallen, beide keren afgerond door Van der Gun, had Ajax voldoende om de winst veilig te stellen. Het grote talent Van der Vaart mocht de derde treffer voor zijn rekening nemen in de slotfase van het duel. Het piepjonge elftal, met Van der Vaart, Van der Gun, Bobson en Van der Meijde liet zien ook in Europees mee te kunnen komen.

Ajax mag daardoor optimistisch vooruitkijken naar de loting van morgen en hopen dat het lot Ajax in de tweede ronde net zo gezind is als in de eerste ronde.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. ChAoZ (7 pts.)
2. intikker (7 pts.)
3. Vakkie-128 (7 pts.)
4. buit (6 pts.)
5. Real Ajax_vak 410 (6 pts.)
6. tolli (5 pts.)
7. shay (5 pts.)
8. Amsterdam-Oost (5 pts.)
9. joden-1 (5 pts.)
10. EMPI (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.