Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAA Gent-Ajax 0-6 (0-2)

Scoreverloop:

0 - 1 Arveladze (17)
0 - 2 Knopper (39)
0 - 3 Knopper (69)
0 - 4 Gronkjaer (73)
0 - 5 v/d Vaart (81)
0 - 6 v/d Gun (84)

Scheidsrechter: Roca (Spa)

Toeschouwers: 6.000

Geel: Knopper

Rood:

Opstellingen:

AA GENT:

Herpoel, Peeters, Christensen, Laamers, Vasov, Borkelmans, Gajser (Pedersen/62), Joly, Schepens, Hossam, Kaklamanos (Varga/46).

AJAX:

Grim, Vierklau, Chivu, Bergdolmo, Galasek, Witschge, Knopper (v/d Gun/74), Winter, v.d. Meyde, Arveldze (v/d Vaart/70), Gronkjaer (Bobson/80).

Ajax zet AA Gent in Belgie te kijk(Door: M)

Ajax heeft zich dinsdagavond in Belgie verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de UEFA Cup. De Amsterdammers lieten op het veld van Gent geen spaan heel van de plaatselijke club. Ajax walste met speels gemak over de Belgen heen, die nog van geluk mochten spreken dat het 'maar' bij 6 - 0 bleef. Arveladze, Knopper (2x) en de jonkies v/d Vaart en v/d Gun tekenden voor de treffers van Ajax.

Al snel na het begin van het duel bleek dat Ajax niet al te veel moeite had met de Belgen. AA Gent gaf Ajax de ruimte en de Amsterdammers wisten daar wel raad mee. Via vele driehoekjes stuurden ze de thuisploeg van het kastje naar de muur. AA Gent bood verder weinig tegenstand. Na ruim een kwartier brak Arveladze na een mooie aanval over vele schijven de ban, nadat hij even daarvoor een goede kans had verprutst.

Vlak voor rust zorgde Richard Knopper voor de belangrijke tweede treffer, na een mooie pass door het midden van de sterk spelende Galasek. Mede door goed werk van Grim bleef de terechte 2 - 0 score tot aan de rust op het scorebord staan. De kleine kansjes die Gent creeerde waren voornamelijk gebaseerd op opportunistisch voetbal en geluk. Grim liet echter wederom zien een betrouwbare sluitpost te zijn en ook de verdediging verzaakte niet.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ajax combineerde er lustig op los en AA Gent keek enigszins gelaten toe. Na 70 minuten spelen bouwde Knopper de score voor Ajax verder uit, na perfect aangeven van Jesper Gronkjaer, die zijn bewaker en landgenoot Christensen constant de baas was. De buit was binnen en dat gaf Co Adriaanse de ruimte om te wisselen. De jonge Van der Vaart mocht ten koste van Arveladze zijn Europees debuut maken in de spits.

Van der Vaart gaf enkele minuten later gelijk zijn visitekaartje door een prachtige pass te versturen aan Gronkjaer die daar wel raad mee wist. De Deen verschalkte simpel Herpoel, waardoor de vierde treffer een feit werd. 8 minuten later was het Van der Vaart zelf die scoorde na goed aangeven van invaller Van der Gun. De laatste treffer van de avond kwam van de voet van Van der Gun, die een enorme blunder in de verdediging van Gent afstrafte.

Door de 6 - 0 overwinning is de returnwedstrijd in Amsterdam over twee weken nog slechts een formaliteit en alleen interessant voor de statistieken. Of de Nederlander Henk Houwaart die wedstrijd nog als coach van AA Gent zal meemaken is na de afstraffing van dinsdag nog maar de vraag. De Hagenees is niet geliefd in Gent en er moet dan ook gevreesd worden voor zijn toekomst bij de Belgische club.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.