Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-FC Groningen 3-1 (1-1)

Scoreverloop:
1-0 Winter (24)
1-1 Drent (32)
2-1 Knopper (53)
3-1 Galasek (84)

Scheidsrechter:
Luijten

Toeschouwers:
35.432

Geel:
Galasek, Witschge (Ajax), Drent, Van de Looi (FC Groningen)

Rood:
El Idrisi (69, 2x geel)

Opstelling Ajax:
Grim, Vierklau, Chivu, Bergdélmo, Galasek, Witschge, Knopper (Van der Gun/86), Winter, Van der Meyde, Arveladze (Hose/80), Grénkjér (Bobson/74)

Opstelling FC Groningen:
Beukenkamp, Elshot, Van de Looi, Johansson, G. van Dijk, Broerse, D.van Dijk (Maximiano/70), Hugo, El Idrissi, Alberda, Drent

Ajax moeizaam langs FC Groningen(Door: Lars)

In verband met de wedstrijd tegen AA Gent speelde Ajax op een zaterdagavond tegen FC Groningen. Na het slordige puntverlies tegen NEC was het nu aan het elftal van Co Adriaanse om te laten zien dat het wel degelijk bij de beste ploegen van Nederland hoort. Ajax startte de wedstrijd overigens met de rugnummers 1 t/m 11, iets wat sinds de invoering van de vaste rugnummers maar zelden voorkomt.

Ajax begon de wedstrijd sterk. Vooral Andy van der Meyde zorgde voor veel gevaar vanaf de rechterkant. Binnen een half uur maakte aanvoerder Aron Winter zijn 50ste doelpunt voor Ajax. Hij kon een mooie vrije trap van Richard Knopper simpel inkoppen. Na dit doelpunt was het een periode lang prijsschieten op het doel van Groningen-goalie Beukenkamp. Groningen verdedigde echter met tien man en het lukte Ajax niet om de voorsprong te verdubbelen. In de 32ste minuut kon Groningen-spits Martin Drent uit het niets inkoppen na een zwakke verdedigende actie van Bergdélmo. Na deze gelijkmaker bleef Ajax goed aanvallen, maar Arveladze faalde keer op keer. Tot de rust werd dan ook niet meer gescoord.

In de tweede helft zette Ajax het aanvallende spel door. In de 53ste minuut resulteerde dit in een vrije trap, die de verder overigens zwak spelende Richard Knopper onberispelijk inschoot. Ajax behield de greep op de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Groningen nog enkele keren akelig dicht bij de gelijkmaker kwam. Grim redde echter bekwaam. Galasek stelde zes minuten voor tijd de overwinning veilig. Nadat hij goed was meegelopen kon hij een fraaie voorzet van Andy van der Meyde inkoppen.

Al met al een belangrijke overwinning, omdat Ajax zo de aansluiting houdt met de top. Ajax staat nu op de vierde plaats achter Feyenoord, RKC Waalwijk en NEC, maar voor Vitesse, PSV en Heerenveen. Wil Ajax een goed resultaat neerzetten tegen AA Gent, dan zullen de kansen wel beter benut moeten worden. Machlas is, zoals het er nu naar uitziet, nog niet fit, en Arveladze heeft dit seizoen laten zien geen 'killer' te zijn.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. voetbal (5 pts.)
2. Rogier (5 pts.)
3. perdokkie (5 pts.)
4. buit (5 pts.)
5. Lars D. (4 pts.)
6. WINGER (4 pts.)
7. Mark (4 pts.)
8. martell (3 pts.)
9. tolli (3 pts.)
10. F-SIDE_RULEZ (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.