Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-NEC 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Van Dijk.

Toeschouwers: 37.500.

Gele kaart:

Van der Meyde, Winter (Ajax), De Gier, Zonneveld (NEC)

Opstellingen:

Ajax:

Grim, Vierklau ('76 Hose), Chivu, Bergdolmo, Galasek, Witschge, Knopper ('81, Van der Gun), Winter, Van der Meyde, Arveladze, Bobson ('65 Gronkjaer).

NEC:

Gentenaar; Collen, Wisgerhof ('88 Leiwakabessy) Hesp, Van Rijswijk ('76 Schultz), Koning, Latuheru ('70 Janssen), Ax, Hristov, De Gier

Ajax thuis niet langs NEC(Door: )

Ajax kon in zijn tweede thuiswedstrijd in de competitie woensdagavond tegen NEC niet imponeren. De ploeg van Co Adriaanse slaagde er niet in om door de stugge verdediging van NEC heen te breken en aangezien de Nijmegenaren niet aan wilde of kon dringen eindigde het duel in een teleurstellende 0 - 0 eindstand. Het elftal van oud-Ajacied Johan Neeskens vierde terecht het gelijkspel als een overwinning terwijl Ajax afdroop.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat NEC maar met een doel naar Amsterdam was gekomen en dat was het voorkomen van een doelpunt van Ajax. De aanvallend ingestelde spelers van NEC beperkte zich voornamelijk tot meeverdedigen, waardoor de achterhoede van Ajax eigenlijk de gehele wedstrijd weinig van hen te vrezen had. De verdediging van de Amsterdammers, Grim incluis, zag er goed en solide uit en waar nodig werd er handelend opgetreden.

Vreemd genoeg liggen de problemen de laatste weken vooral op het middenveld en in de aanval. Het middenveld, bezet door Galasek, Knopper en Winter, is degelijk en voert zijn taken bekwaam uit, maar mist duidelijk creativiteit. De aanval lijkt op het ogenblik te licht met Bobson (wispelturig) en Van der Meyde (voorzetten komen niet aan) op de vleugels en Arveladze, wiens opvliegingen steeds minder vaak voorkomen, in de spits.

De terugkeer van Jesper Gronkjaer was daarom een van de lichtpuntjes van de avond. De Deen, die enige tijd wegens een blessure uit de roulatie was, liet in de tweede helft zien dat hij nog steeds een gevaar kan zijn voor elke achterhoede in de wereld. Gronkjaer scoorde nog bijna de winnende treffer, maar de lat voorkwam miraculeus erger voor de uitstekende keepende Gentenaar van NEC. Het lijkt daarnaast wachten op de rentree van Machlas, die eind september waarschijnlijk weer in actie zal kunnen komen.

Ajax blijft na het gelijkspel tegen NEC in de middenmoot van de eredivisie staan met 4 punten uit 3 wedstrijden, vlak voor PSV, dat ook al geen beste start heeft van de competitie. Zaterdag mag Ajax in de Amsterdam Arena alweer aantreden voor de volgende competitiewedstrijd. Promovendus FC Groningen zal dan te gast zijn. Wil Ajax niet al te ver achterop raken dan zal er absoluut gewonnen moeten worden van de Groningers.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.