Kooiman, Monteiro (Bezzai/85), Marilla, Mendes, Gossen, Nielsen, Langerak, Zijm, Boukhari (Stroeve/90), Marbus, Elkhattabi (Inia/89)

Opstelling Ajax:
Grim, Vierklau, Bergdolmo, Galasek, Chivu, Winter, Knopper, Witschge, Van der Meyde (Van der Gun/75), Arveladze (Hose/46), Bobson (Wamberto/75)

Domper voor Ajax in Rotterdam

(Door: Marco)

Ajax is zondagmiddag tegen zijn eerste nederlaag in de nog jonge competitie opgelopen. In de tweede competitiewedstrijd ging Ajax in Rotterdam in het Enecostadion met 3 - 0 onderuit tegen Sparta. De doelpunten van de Rotterdammers kwamen pas laat tot stand. Langerak, Elkhattabi en Marbus zorgden de laatste 20 minuten voor de geflatteerde zege van Sparta.

Geflatteerd aangezien de Ajacieden in de eerste helft genoeg kansen kregen om bij rust al verzekerd te zijn van een zekere overwinning. De Amsterdammers hadden echter de pech dat Shota Arveladze een totale off-day had. De Georgier kreeg enkele dotten van kansen, maar hij kreeg ze er simpelweg niet in, tot frustratie van hemzelf en van de paar honderd meegereisde supporters. Niets lukte bij Arveladze en hij keerde na de pauze dan ook niet meer terug bij de Amsterdammers. Zijn plaats zou worden ingenomen door Brutil Hose, die vorige week nog bij zijn eerste balcontact scoorde. Aangezien Ajax in de eerste 45 minuten in aanvallend opzicht weinig had te duchten van Sparta gingen beide elftallen rusten met een 0 - 0 stand.

Na de pauze bleef Ajax aandringen, maar kwam het niet meer tot echte kansen, zoals in het eerste deel van de wedstrijd. Langzaam aan kantelde de wedstrijd. Ajax kreeg de bal maar niet tussen de palen, waardoor Sparta meer en meer geloof kreeg in een goed resultaat. Vooral op de counter probeerden de Spartanen het doel van Grim te bereiken. Het duurde tot laat in de tweede helft voordat Sparta deed, wat Ajax allang had moeten doen: scoren. Langerak nam de bal rechts in het strafschopgebied aan en schoot buiten bereik van Grim binnen in de verre hoek. Een grote domper voor de Ajacieden die tot dan toe de wedstrijd hadden gemaakt. Sparta rook bloed, net als de thuissupporters die inmiddels ook wakker waren geworden. Plotseling kwam de ene Spartaan na de andere Spartaan voor het doel van Grim opduiken. Binnen een mum van tijd liepen de Rotterdammers weg naar een ruime score. Elkhattabi en Marbus gaven de verdediging van Ajax in de slotfase het nakijken, waardoor de nederlaag een feit werd.