Grim, Nieuwenburg, Verlaat, De Cler, Winter, Dani (84' Vierklau), Knopper, Witschge, Arveladze (46' Wamberto), Machlas (57' Reuser), Laudrup.

Dudek, Van Gastel, Bosvelt (61' Cairo), Kalou, Van Wonderen, Cruz (Korneev), Van Vossen (61' Rzasa), Konterman, Paauwe, de Visser, Van Gobbel.

Winter, Arveladze, Paauwe, Van Gastel, Cruz, De Visser

Scheidsrechter: Van de Ende.

Ajax 2 - 2 tegen Feyenoord

(Door: M)

Ajax kwam vrijdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ajax blijft daarmee opnieuw, sinds 1987, overeind in competitiewedstrijden in eigen huis tegen de Rotterdammers.

Met het gelijke spel blijft Ajax vooralsnog wel samen met Feyenoord bovenaan de ranglijst met een gelijk aantal punten, 10 uit 4 wedstrijden. Feyenoord heeft echter een beter doelsaldo.

Na 17 minuten kwam Ajax aan de leiding. Ex-Feyenoorder Richard Knopper scoorde via een geweldige vrije trap en liet keeper Dudek kansloos. De vrije trap was van net buiten het strafschopgebied en kwam tot stand nadat Jan de Visser Dani had neergelegd. Voor rust gebruikte Feyenoord voornamelijk de lange bal en was het Ajax die het beste van het spel had. Met bij vlagen goed voetbal leek de club af te stevenen op meer dan de 1-0, voral onder leiding van een uitblinkende Laudrup.

De 2-0 zou pas komen in de tweede helft na een uur spelen. Wamberto rondde een voorzet van Laudrup via een kopbal af. Dat was in een periode dat Feyenoord het heft in handen had genomen. Feyenoord kwam veel beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Een minuut na de 2-0 kwamen de Rotterdammers dan ook terug in de wedstrijd. Kalou zette Bosvelt vrij, die voor de 2-1 zorgde via een hard schot.

Feyenoord zette vervolgens aan en kwam op 2-2 door Kalou na een voorzet van de ingevallen Rzasa. Ajax raakte in die fase van de wedstrijd in paniek en wist af en toe niet waar het het zoeken moest. Ook de wissels konden daar weinig aan veranderen.

Ajax mag niet ontevreden zijn na de wedstrijd. Ajax liet zien langzaam maar zeker vooruit te gaan en een ingespeeld team te geraken. Met de extra kwaliteiten van een aantal spelers kan Ajax een mooie toekomst tegemoet gaan, als het Wouters lukt vaste patronen in het elftal aan te brengen. Feyenoord kwam met haar
ingespeelde collectief nog iets te vroeg voor Ajax.