Grim, Vierklau, Bergdélmo, Galasek, Chivu, Winter, Knopper (Van der Gun/76), Witschge, Van der Meijde, Arveladze (Hosé/76), Bobson (Wamberto/76)

Hesp, Volmer, Hermans, Geerinkx (Pfennings/83), Roest, Van der Hoeven (Dassen/72), Landerl, Haeldermans, Heering (Averdijk/67), Van Barneveld, Gerritsen

Flitsende start Ajax

(Door: Lars)

Nadat vrijwel alle andere clubs afgelopen weekeinde al in actie waren gekomen, was nu het de beurt aan Ajax. Vanavond trad Ajax aan tegen het door PSV en Feyenoord leeggekochte Fortuna Sittard.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd: na amper acht minuten werd Shota Arveladze door Richard Knopper vrijgezet voor het doel van Fortuna Sittard. Arveladze omspeelde de van Barcelona overgekomen doelman Hesp simpel en kon in een leeg doel intikken. De jonge vleugelaanvallers Bobson en Van der Meyden maakten veel indruk door hun dreigende acties. Ook Knopper kreeg nog een grote kans van dichtbij maar een prachtige reflex van Hesp voorkwam een tweede doelpunt.

In de tweede helft bleef Ajax de wedstrijd domineren en kreeg het veel kansen, die allen net niet het doel troffen. In de 57ste minuut haalde Knopper na een passeerbeweging van dichtbij hard uit in de korte hoek: 2-0. Ruim een kwartier later kon Shota Arveladze de 3-0 maken na een te zachte terugspeelbal. Deze keer omspeelde hij Hesp aan de linkerkant. Na deze goal vond Adriaanse het tijd om maar eens flink te wisselen: Van der Gun, Hosé en Wamberto kwamen in het veld voor Knopper, Arveladze en Bobson. Deze wissels hadden resultaat: in de 77ste minuut kon Hosé, slechts één minuut in het veld, simpel inkoppen na een lange voorzet van rechts. In de slotminuut zette Witschge met een prachtige stift, die onderweg nog even door Hosé werd aangeraakt, de einduitslag op het scorebord: 5-0.

Al met al een prachtige avond met aantrekkelijk en aanvallend voetbal van Ajax. Door de monsterscore staat Ajax na één speelronde op de 1e plaats met al drie punten meer dan landskampioen PSV, dat onderuitging ten De Graafschap.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.