Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-MVV 1-0 (0-0)

Scoreverloop:
1-0 Chivu ('85)

Arbiter: R.Luinge

Geel: Babangida (Ajax) Vonk, Meert, Van Bogaert, Mutsaers (MVV)

Opstellingen:
Ajax: Grim, Vierklau (Kanu '73), Winter, Van Halst, Chivu, Yakubu, Knopper, Witschge, Laudrup (Babangida '57), Arveladze (Wamberto '46), Gronkjaer
MVV: Snelders, Van Bogaert, Vonk (Moonen'75), Tomasic, Falix (Heymans '81), Vaessen (Nuyts '28), Taiwo, Emerson, Meert, Taiwo en Mutsaers

Ajax leeft nog(Door: RvN)

De wedstrijd tegen MVV stond in het teken van het afscheid van Bobby Haarms. Ook de spelers liepen met deze gedachten in het veld, althans het is te hopen dat het daar aan lag dat de wedstrijd niet om aan te zien was. Ajax won uiteindelijk door een laat doelpunt van Chivu en blijft daardoor in de race voor Europees en Champions League voetbal.

Over de wedstrijd zelf valt weinig te vertellen. Zowel in de eerste als in de tweede helft lag er een soort matheid over het veld. Een peptalk van Westerhof in de rust kon daar maar weinig aan veranderen. Ook op de tribune was er weinig dat enige leven in de brouwerij kon brengen.

Dat zou eigenlijk tot een paar minuten voor tijd duren. Het was niet toevallig Cristian Chivu, de Roemeen die aan het begin van het seizoen veel kritiek oogstte met een aantal rode kaarten, die de 1-0 op het scorebord bracht door MVV doelman Snelders te verschalken. De Roemeen is de laatste maanden duidelijk de meest waardevolle Ajacied. Hij wil overduidelijk wel bewijzen dat hij in het shirt van Ajax thuishoort. Chivu zal er volgend seizoen dan ook zeker weer bij zijn.

Met de 1-0 was het eigenlijk ook direct gebeurt. Objectief gezien verdiende MVV wellicht meer, omdat ze ook een paar kansjes kreeg om een doelpunt te scoren. De Maastrichtenaren wacht na dit verlies echter zo goed als zeker de nacompetitie. Voor Ajax is de toekomst nog onzeker. Bij puntverlies van Feyenoord en Vitesse kan Ajax nog steeds in aanmerking komen voor de Champions League. Echter dan moet Ajax wel winnen in de Galgenwaard volgende week. Over het missen van Europees coetbal daar wil eigenlijk niemand over nadenken.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Marco v. L. (5 pts.)
2. Fanfan (5 pts.)
3. bogie1 (5 pts.)
4. NaKaTa (4 pts.)
5. Drifter (3 pts.)
6. jinne (3 pts.)
7. Lars D. (3 pts.)
8. Igo (3 pts.)
9. Splinter_is_de_man (3 pts.)
10. Lesleé (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.