Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenVitesse-Ajax 3-0 (3-0)

Scoreverloop:

1 - 0 Van Hooijdonk (8)
2 - 0 V.d.Brom (27)
3 - 0 Van Hooijdonk (39)

Scheidsrechter: Bossen

Toeschouwers: 26.600

Geel: Veldman (Vitesse), Winter (Ajax)

Rood:

Opstellingen:

VITESSE: Jevric, Veldman, Kreek, Wisgerhof (Nanu/46), v.Hintum, Jochemsen(Diarra/18), v.d.Brom,(Grozdic/72), Laros, Zongo, Sikora, v.Hooijdonk.

AJAX: Grim, Winter, v.Halst, Verlaat, Chivu Yakubu, Knopper, Witschge, Babangida, Arveladze (Wamberto/75), Grénkjaer.

Ajax afgedroogd in Arnhem(Door: M)

Ajax heeft zondagmiddag opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. Dit keer was Vitesse in Arnhem de Amsterdammers met ruime cijfers de baas. De ploeg van Ronald Koeman won simpel door doelpunten van v.d. Brom en Van Hooydonck (2x). Alle doelpunten kwamen al in de eerste helft tot stand. Door de nederlaag wordt Ajax op de ranglijst gepasseerd door Vitesse en Feyenoord, die won van AZ. Ajax is nu afhankelijk van anderen wil het zich alsnog plaatsen voor de CL.

Westerhof had zondagmiddag een plaatsje in zijn basisopstelling ingeruimd voor de jonge Ghanees Abubakari Yakubu, die vorige week naar behoren speelde tegen Feyenoord in de tweede helft. Winter schoof hierdoor een linie naar achteren en begon de wedstrijd als veredelde rechtsback. Babangida verving in de wedstrijd tegen Vitesse Laudrup, die te veel last had van een chronische achillespeesblessure.

De Amsterdammers hadden al sinds 28 november niet meer een uitwedstrijd gewonnen en ook zondag kon Ajax daar geen verandering in brengen. De ploeg van interim-coach Westerhof speelde nog niet eens zo slecht als de laatste paar weken, maar ging toch onderuit wat voornamelijk was te wijten aan de wederom falende verdediging. Individuele fouten van o.a. Verlaat zorgden ondanks het redelijke tegenspel van Ajax ervoor dat Vitesse toch een makkelijke middag had.

De wedstrijd had een turbulente start. Binnen 2 minuten lag de bal al achter Grim in het doel, maar Bossen keurde het doelpunt van Jochemsen, tot opluchting van het Amsterdamse kamp, af wegens buitenspel. 6 minuten later telde de treffer van Vitesse wel. Van Hooijdonk schatte een voorzet van rechts op waarde en tekende alweer zijn 23ste doelpunt van het seizoen aan. Even daarvoor wisten 'Baba' en Gronkjaer nog bij enkele mogelijkheden niet het net te vinden.

Nog binnen het half uur was het over en sluiten voor de Amsterdammers. Enigszins gelukkig viel de bal vanuit een vrije trap voor de voeten van ex-Ajacied Van de Brom die geen moeite had met het buitenkansje en de tweede treffer voor Vitesse achter Grim schoot. Van Hooijdonk besliste vlak voor rust helemaal het duel. Verlaat schatte een dieptepass totaal verkeerd in, waarna Van Hooijdonk vrij baan had om zijn tweede van de middag binnen te schieten.

Na de pauze werd Ajax iets sterker, maar was het weer Vitesse die gevaarlijker was, met een excellerende Van Hooijdonk in de hoofdrol. Zongo had de mogelijkheid om nog meer zout in de wonden van de Ajacieden te strooien maar zijn schot verdween naast het doel van de onzekere Grim. Het was Ajax in de slotfase ook niet meer gegund om de eretreffer te maken. Zo belandde de vrije trap van Witschge tegen het einde van de wedstrijd op de kruising en verdween een schot van Knopper naast het doel.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. shay (6 pts.)
2. jinne (4 pts.)
3. Lesleé (4 pts.)
4. Schraa2000 (4 pts.)
5. Drifter (3 pts.)
6. pollie- vak 423 (3 pts.)
7. Fanfan (3 pts.)
8. AlianzaLima (3 pts.)
9. vanbastisch (3 pts.)
10. Cruijff (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.