Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax-FC Twente 0-1 (0-1)

Scoreverloop:
0-1 Vennegoor of Hesselink('28)

Scheidsrechter: Jol
Bezoekers: 41.234

Geel: Mokoena (Ajax), Ten Hag, Peiremans (FC Twente)
Rood: Booth (2xgeel, '45)

Opstellingen:
Ajax: Grim, O'Brien, Mokoena (Dani '46), Chivu, De Cler, Winter, Van Halst, Grénkjaer, Laudrup, Knopper (Wamberto '46), Machlas
FC Twente: Boschker, Hulshoff, Grujic, Ten Hag, Karnebeek, Peiremans (Verlinden '85) Booth, Ter Avest, Van der Meijde (Ouedraogo '48), Vennegoor of Hesselink De Witte (Heubach '65)

Ajax verliest opnieuw feestwedstrijd(Door: M)

Ajax is een club van tradities. Ook het bijna traditie geworden verlies in jubileumwedstrijden werd gehandhaafd. Tegen FC Twente werd op de wedstrijd ter ere van het 100-jarig bestaan met 0-1 verloren en verdween de Champions League een beetje verder uit zicht.

Spelend in historisch tenue uit de jaren kon Ajax de successen uit die tijd niet herhalen. De ontluistering was groot in Amsterdam.

Ajax speelde objectief gezienniet zijn slechtste wedstrijd. Bij vlagen was het met name door de individuele kwaliteiten van de spelers best om aan te zien. Ajax was echter nooit een team. De linies hingen als los zand aan elkaar, waardoor het het goed georganiseerde FC Twente nooit in gevaar kon brengen.

Daardoor kon FC twente via de counter vaak gevaarlijk doorkomen. Zo kwam ook de 0-1 op het scorebord. De gevaarlijke en doelgerichte spits Jan Vennegoor of Hesselink troefte Mokoena af en scoorde de 0-1.

In de 45ste minuut kon Ajax terug in de wedstrijd komen. Scot Booth pakte op een domme manier 2 gele kaarten ( e e n voor praten, de tweede voor een overtreding in de middencirkel) en moest daardoor vertrekken.

Tegen 10 man kon Ajax voor zichzelf een veldoverwicht creeeren. Ajax zou daar echter nooit gebruik van maken. Ondanks dat overwicht kon Ajax weinig uitgespeelde kansen creeeren tegen het stugge FC Twente. DE club uit Enschede bleef souverein overeind ook toen Ajax begon met pompen en verzuipen met als exponent daarvan de laatste minuut, waarin zelfs Grim bij een corner trachtte het onheil te voorkomen.

Zover kwam het niet. Ajax moest de nederlaag accepteren als een gegeven. In de competitie zal Ajax nu alles op alles moeten zetten om de Champions League te gaan bereiken. Dat is echter een gegeven voor later dit seizoen.

Op dit moment moeten de spelers en supporters zich realiseren dat je maar e e n keer je 100 jaar bestaan viert, en de moeilijke periode slechts een tijdelijke is. Ze zullen dit dus van zich af moeten zetten, om van het feest toch nog wat te maken.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.