Ajax: Grim, Mokoena, Van Halst, Vierklau, (O'Brien '4), De Cler, Winter, Knopper, Dani Laudrup, Machlas, Grénkjaer (Wamberto '79)
Willem II: De Vlieger (Van Fessem '45), Jaliens, Victoria, Gentile, Hill, Landzaat, Ramzi, Galasek, Shoukov, Sanou, Abdellaoui

Ajax wint thuis van Willem II

(Door: M)

Ajax won vanmiddag zijn tweede thuiswedstrijd na de winterstop. In de Amsterdam Arena werd na een matige eerste helft in de tweede helft eindelijk de mouwen opgestroopt en werd alsnog de overwinning uit het vuur gesleept. Een 0 - 1 achterstand werd door doelpunten van Machlas, Knopper en Dani van het bord geveegd, waardoor Jan Wouters eindelijk weer is kon glimlachen.

Jan Wouters kon zoals gewoonlijk ook in het duel tegen Willem II niet beschikken over een groot aantal spelers. Chivu zat een schorsing van e e n wedstrijd uit, Kanu speelde een wedstrijd voor het Olympisch elftal van Nigeria terwijl Nieuwenburg aan de wedstrijd tegen PSV donderdag een blessure had overgehouden. Wouters moest dus weer puzzelen achterin. Van Halst verving in het centrum Chivu terwijl Aaron Mokoena het als rechtsback mocht proberen.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of Ajax moest de volgende tegenslag van het seizoen verwerken. Vierklau, een van de betere Ajacieden de laatste weken, verstapte zich waardoor hij al na vijf minuten het veld moest verlaten. Weer moest er geschoven worden in het elftal door de komst van John O'Brien. Beide elftallen hadden een trage start en het duurde lang voordat er kansen kwamen. Een vrije trap van Dani werd door De Vlieger mooi uit het doel gewerkt en ook zijn collega aan de andere kant Grim deed zijn werk goed door enkele knappe reddingen.

Ajax kwam na 36 minuten op een ongelukkige wijze op achterstand. Na een scrimage in het strafschopgebied van Ajax legde scheidsrechter Koopmans de bal tot ieders verbazing op de stip wegens een handsbal van Knopper. Abdellaoui kende geen genade en schoot de pingel onberispelijk binnen. Vanaf dat moment schoot de vlam in de pan en ging Ajax eindelijk beseffen dat er gevochten moest worden voor de punten en voor de positie van Jan Wouters.

Enkele minuten later lag de gelijkmaker al in het doel
van Willem II. Nikos Machlas kopte een prima voorzet van Laudrup goed binnen waardoor beide elftallen gingen rusten met een 1 - 1 stand. In de tweede helft liet het elftal van Jan Wouters zien dat er met hard werken veel bereikt kan worden. Ajax werd voor dit spel dan ook beloond. Knopper (vrije trap) en Dani zorgden uiteindelijk voor de verdiende zege voor Ajax. Uit de wijze waarop de twee laatste treffers werden gevierd bleek wel dat de spelersgroep van Ajax het volste vertrouwen heeft in Jan Wouters. De vraag blijft of deze overwinning uitstel van executie is ofwel een begin van een mooie reeks.