Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRoda JC-Ajax 1-0 (0-0)

Scoreverloop:

1 - 0 Peeters (90)

Scheidsrechter: Van Hulten

Toeschouwers:

Geel:

Valgaeren (Roda JC)
Doomernik (Roda JC)

Rood: Chivu (70/2xgeel)

Opstellingen:

Roda JC:

Kalac, Senden, Vrede (Doomernik/77), Valgaeren, Luijpers, Van Haaren, Van Dessel, Van der Leur, Zafarin, Peeters, Van Houdt.

Ajax:

Grim, Nieuwenburg, Chivu, Vierklau, De Cler,
Dani, Winter, O'Brien, Laudrup, Machlas, Gronkjaer.

Late treffer Peeters velt Ajax(Door: M)

Ajax heeft zich vrijdagavond niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Amstel Cup. De Amsterdammers gingen in Kerkrade in de blessuretijd onderuit tegen een gedreven Roda JC. Een enigszins gelukkig doelpunt van Peeters na een schot van Van Dessel bleek voor Ajax fataal en zorgde voor de uitschakeling van de ploeg van Jan Wouters.

Net als in de oefenwedstrijd vorige week zondag tegen Urawa Red Diamonds kwam Ajax ook tegen Roda JC met een verkapte 4-4-2 opstelling in het veld. Winter was hersteld van een griepje en keerde daarom terug in de basis wat ten koste ging van Van Halst. Ook Grim was weer van de partij zodat Van der Ban op de bank mocht plaatsnemen. Machlas en Gronkjaer vormde de voorhoede met Dani en Laudrup hangend op de vleugels.

In de eerste twintig minuten had de ploeg uit Kerkrade het beste van het spel. Roda JC drukte Ajax in de verdediging en was vooral gevaarlijk via spelmomenten,
waarbij de lengte van o.a. Peeters, Vrede en Luijpers goed werd gebruikt. Vooral dankzij Vierklau en Chivu, die mooie duels uitvocht met Peeters, bleef de achterhoede van Ajax op de been.

De beste kans in de eerste helft was voor de ploeg van Vergoossen. Na een overtreding van Vierklau op Peeters (hangen) net buiten het strafschopgebied schoot Van der Leur na 8 minuten op de paal naast Fred Grim. Dezelfde Grim moest wel twee keer handelend optreden vlak voor rust op inzetten van Zafarin en Van Haaren. Ajax kwam in deze helft niet verder een klein kansje voor Laudrup die zijn schot echter op het doel van Kalac zag belanden. Ajax kon vooral vanwege de gebrekkige passing in de voorhoede aanvallend nauwelijks een vuist maken.

Ook in de tweede helft begon Roda JC weer sterk en was constant in de aanval. Chivu ontpopte zich tot uitblinker aan de kant van Ajax door keer op keer als overwinnaar uit de diverse scrimages voor het doel van Ajax te komen. Uitgerekend de Roemeen moest twintig minuten voor tijd door zijn tweede gele kaart (onbesuisde overtreding op Peeters) het veld verlaten, waardoor Ajax de wedstrijd moest voortzetten met 10 man. Jan Wouters counterde door John O'Brien een linie naar achteren te halen.

Ajax probeerde daarna via counters gevaarlijk te worden. Bijna had dat succes, toen Laudrup vanaf rechts door de verdediging van Roda JC slalomde en de bal met enig geluk voor de voeten zag belanden van Gronkjaer. Het schot van de Deen werd door de Australische doelman prima gepareerd. Het leek er gaandeweg de tweede helft op dat er een verlenging aan te pas moest komen om de winnaar van deze wedstrijd te bepalen, totdat in de blessuretijd dan toch de beslissing viel. Een hard schot van Van Dessel werd door Peeters in het strafschopgebied van Ajax met zijn hak van richting veranderd, waardoor Grim op de verkeerde voet stond en de bal buiten zijn bereik in het doel zag belanden.

Ajax speelde helemaal geen slechte partij.Het nieuwe concept van Jan Wouters heeft duidelijk meer evenwicht en balans in het elftal gebracht. De verdediging zat goed in elkaar, met name het centrale duo Chivu en Vierklau vormden een goed koppel. De voorhoede moet duidelijk nog wennen aan de nieuwe speelstijl, waarbij er meer ruimte is om tijdens de wedstrijd te wisselen van positie. Aanvallend kon Ajax deze wedstrijd weinig potten breken. De grootste domper van de avond was echter dat Ajax wederom dit jaar met lege handen kwam te staan.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.