Ajax: Lobont, Yakubu, Pasanen, De Jong, O'Brien, Pienaar, Galések, Sneijder, Maxwell, V.d.Vaart, V.d. Meyde

RBC Roosendaal: De Ron, Keller, Oliseh, Hellemons, v. Wanrooij (Fleur '46), Heije, Viedma, Tininho, Sillah, Vos, Den Ouden

Makkelijke zege Ajax op RBC

(Door: Marco)

Ajax heeft zaterdagavond een makkelijke zege behaald op RBC Roosendaal. In de Arena eindigde het competitieduel in een 4-1 overwinning voor de Amsterdammers. Zoals gehoopt met het oog op de Champions League wedstrijd tegen AC Milan besliste Ajax de wedstrijd al vroeg. In de eerste helft kwam Ajax al op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Van der Vaart (die Ibrahimovic in de spits verving), Maxwell en Van der Meyde. In de tweede helft nam Ajax gas terug. 13 minuten voor tijd kon Daelemans nog de eretreffer voor de ploeg uit Roosendaal scoren. In blessuretijd maakte invaller Boukhari er voor het doelsaldo nog 4-1 van.

Ajax behoudt de voorsprong van één punt op Feyenoord door de makkelijke 4-1 zege op RBC. De concurrent voor de tweede plaats won met negen man na een achterstand van 3-2 alsnog met 3-4 van De Graafschap. Buffel en De Nooijer hadden toen al een rode kaart ontvangen. Het doelsaldo is ten opzichte van de Rotterdammers nog één goal beter (+41 tegenover +40). Volgende week speelt Ajax uit bij NAC, Feyenoord ontvangt thuis Vitesse.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.