Grim, Van Halst, Verlaat, Winter, Machlas, Laudrup (64' O'Brien), Gronkjaer, Knopper, Nieuwenburg, Chivu, Reuser (64'Wamberto).

Waterreus, Dirkx, Van Bommel, Van Nistelrooy (77' Kolkka), Bruggink (75' Iwan), Vogel, Van der Weerden, Van der Doelen, Rommedahl (87' Khokhlov), Nikiforov, Bouma.

Kaarten: Reuser (geel), Van Halst rood (2x geel).

Scheidsrechter: Wegereef

Ajax verliest thuis van PSV

(Door: M)

Ajax heeft de negatieve spiraal van de laatste paar weken tegen PSV in de Amsterdam Arena niet kunnen stoppen. De Amsterdammers gingen kansloos met 3 - 1 onderuit tegen PSV, bij wie Van Nistelrooy de grote uitblinker was. Hij tekende voor alle treffers van de Eindhovenaren. Alleen Knopper kon voor Ajax iets terugdoen.

De wedstrijd was nauwelijks van start gegaan of de toon van de wedstrijd was al gezet. Het spel golfde op en neer, wat al binnen 5 minuten resulteerde in 3 grote kansen. Van Nistelrooy had het vizier twee keer echter (nog) niet scherp staan en ook Gronkjaer wist aan de overkant het net op een haar na niet te vinden. Het eerste half uur gaven beide elftallen elkaar goed partij, zonder hoogstaand voetbal op de nieuwe mat in de volle Amsterdam Arena te brengen.

Het was PSV dat uiteindelijk pas na 37 minuten de ban brak. Rommedahl snelde weer eens op links zijn directe tegenstander Chivu voorbij en bediende Van Nistelrooy op maat. De spits, die zogenaamd in een crisis zou bevinden, wist wel raad met dit presentje en tikte simpel binnen. Ajax was na het doelpunt totaal van slag, waardoor PSV kansen rook op meer. Nog voor rust bepaalde weer Van Nistelrooy na een prachtige actie, waarin hij 3 Ajacieden kinderlijk eenvoudig uitspeelde, de 2 - 0 ruststand en toonde daarmee gelijk het grootste mankement aan bij de msterdammers: de verdediging.

Ajax hoopte in het begin van de tweede helft op een snelle tegentreffer, maar kreeg daarvoor in de plaats de nekslag toegediend door PSV en met name Van Nistelrooy die tussen twee verdedigers de bal uit een voorzet van Bruggink rustig in de lange hoek mocht koppen en zijn derde doelpunt van de avond liet aantekenen. Ajax was uitgeteld ook al mocht Knopper 7 minuten later nog iets terug doen. Het miste gewoonweg de vorm, bezieling en kwaliteit om daarna aan te zetten voor een fatsoenlijk offensief. PSV speelde de wedstrijd simpel uit en bezorgde daarmee de ploeg van Jan Wouters een volgende nederlaag.