Geel: Van der Vaart, Pienaar (Ajax), Kily, Baraja (Valencia)

Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Chivu, O'Brien, Galasek, De Jong (v/d Meyde '46), Pienaar, Maxwell, Van der Vaart, Ibrahimovic.

Valencia: Caéizares, Pellegrino, Ayala, Albelda, Carew (Mista '64), Baraja, Carboni, Kily Gonzélez, Rufete, Aimar, Reveillére

Ajax gelijk tegen Valencia

Gelijkspel nu voldoende in Rome

(Door: AB)

Ajax heeft vanavond een prima prestatie geleverd door in de eigen ArenA Valencia op 1-1 te houden. De Amsterdammers waren zeker in de tweede helft veruit de betere ploeg, maar konden helaas net niet winnen om zich nu al te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Dat moet nu gebeuren door een goed resultaat neer te zetten bij Roma, volgende week. Een gelijkspel is genoeg, want Roma speelde vanavond ook met 1-1 gelijk in Londen.

In de eerste helft waren beide ploegen tamelijk gelijkwaardig. Het was echter Valencia dat op voorsprong kwam, via een strafschop. Deze onstond via Galasek, die een lichte overtreding in de 16 maakte, waarbij de aanvaller van Valencia gretig ging liggen. Vervolgens schoot Kily Gonzélez de bal hard achter Lobont. Tegen het eind van de helft kreeg Ibrahimovic via scherpe counters nog twee enorme mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Dit lukte echter net niet.

In de tweede helft nam Ajax duidelijk het heft in handen. Nog binnen het kwartier resulteerde dit min of meer onverwacht al in een doelpunt. Pasanen kopte een corner keihard in het doel, in de 57e minuut. Hierop werd de wedstrijd direct een stuk leuker, omdat beide clubs inzagen dat vooral winst ze een stuk verder richting kwartfinales zou brengen. Echter, bij Valencia bleef het vooral bij de intentie, terwijl Ajax echt gevaarlijk werd.

Bij Arsenal-AS Roma werd het 1-1 en eindigde Roma de wedstrijd met tien man. Totti kreeg rood. De stand in Poule B na deze wedstrijden vertelt dat Ajax genoeg heeft aan een gelijkspel volgende week in Rome:

1.Ajax5754
2.Arsenal5753
3.Valencia5635
4.AS Roma5467

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.