Bijzonderheid: Lobont redt penalty van Drent in 83ste minuut

Geel: Schoenmakers, Broerse (FC Groningen)

Ajax: Lobont, De Jong, Bergdolmo, Chivu (Van damme '77), O'Brien, Witschge (Van der Vaart '65), Pienaar (Seedorf '65), Sneijder, Yakubu, Ibrahimovic, Boukhari

FC Groningen: Ten Rouwelaar, Elshot, Schoenmakers (Hoogstrate '46), Van Gessel, Florén, Matthijs, Broerse, Tuhuteru, Drent, Krstev (Salmon '69), Landerl (Kruiswijk '46)

Makkelijke overwinning in kwartfinale

(Door: Marco)

Ajax heeft de halve finale van de Amstel Cup bereikt. In eigen huis won Ajax vrij simpel met 4-1 van FC Groningen. In de halve finale komt het uit in een uitwedstrijd tegen de winnaar van Feyenoord - Vitesse. Ajax kende weinig problemen met de Groningers. Het duurde een half uur voordat Ajax op voorsprong kwam via een schot van Sneijder, zijn eerste officiele doelpunt voor het eerste elftal van Ajax. Dat het een half uur duurde was voornamelijk te danken aan de missers van Boukhari en met name Ibrahimovic die vele kansen om zeep hielp.

Vlak na rust was Ibrahimovic na diverse pogingen eindelijk trefzeker. In de 50ste minuut kopte hij een voorzet vrij voor keeper ten Rouwelaar binnen. Invaller Hoogstrate verkleinde de achterstand voor FC Groningen. Ajax kwam echter geen moment in de problemen. In de 68ste minuut vergrootte Boukhari de voorsprong weer tot twee doelpunten.

In de slotfase leek het nog even spannend te worden. Drent kreeg een penalty voor FC Groningen. Doelman Lobont redde echter bekwaam en voorkwam daramee dat de eindfase nog spannend zou kunnen worden. In de allerlaatste minuten eindigde een schitterende boogbal van Sneijder nog op de binnenkant van de paal. Ibrahimovic werkte uiteindelijk nog aan zijn zelfvertrouwen door de 4-1 en zijn tweede van de avond binnen te schieten.

Ajax zal voor de halve finale van de Amstel Cup af moeten reizen naar Rotterdam. Feyenoord won woensdagavond in De Kuip met 3-1 van Vitesse. De Rotterdammers zijn nu volgens het vooraf gelootte schema gastheer van Ajax in de halve finale.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.