AJAX: Lobont, Trabelsi (Seedorf '69), Pasanen, Chivu, O'Brien, De Jong, Galések, Pienaar, Sneijder (Witschge '80), Ibrahimovic, Boukhari

Vitesse: Jevric, Cornelisse, Jansen, Dingsdag, Frénkel, Van Halst (Levtsjenko '67), Kalle Sone (Peeters '65), Janssen, Martel (Mustapha '78), Mbamba, Amoah

Ajax wint slechts met 2-0 van Vitesse

(Door: Marco)

Ajax had zondagmiddag een makkelijke middag in de competitiewedstrijd tegen Vitesse in de Amsterdam Arena. De overmacht bleek niet echt uit de eindstand. Uiteindelijk werd het slechts 2-0 voor de Amsterdammers. Steven Pienaar scoorde beide doelpunten en verdubbelde zijn doelpuntentotaal daarmee tot 4. Ajax had in de eerste helft al veel meer doelpunten moeten maken. De trefzekerheid liet echter veel te wensen over bij de aanvallers van Ajax. Door de overwinning is de achterstand van Ajax op PSV, dat zaterdag pas in de slotfase afstand nam van Heerenveen, weer geslonken tot zeven punten.

Ajax speelde het zwakke Vitesse in de eerste helft totaal van de mat. Ajax creeerde voor zichzelf vele kansen, maar het duurde tot de 27ste minuut voordat Ajax op voorsprong kwam. Een schot van Pienaar werd van richting veranderd waardoor de uitblinkende Jevric kansloos was. Ajax zette vervolgens door, maar bleef falen in de afwerking. Ibrahimovic en Boukhari en in mindere mate Sneijder en Pienaar wisten het net maar niet te vinden, ondanks legio goede kansen.

De tweede helft was veel minder van Ajax kant. Het niveau zakte weg waardoor Vitesse er naarmate de wedstrijd vorderde nog enigszins in ging geloven en probeerde mee te voetballen. Het wist echter de gehele wedstrijd geen kans te creeeren, daarvoor was de verdediging van Ajax zondag te sterk. De enige kansen bleven dan ook voor Ajax. Uiteindelijk besliste Pienaar met zijn tweede doelpunt ver in blessuretijd de wedstrijd. Hij kreeg de bal van O'Brien en schoof hem vervolgens goed in de verre hoek.

Al met al een behoorlijke wedstrijd waarin Ajax heeft nagelaten Vitesse zeer fors af te straffen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 48 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.