Arsenal: Seaman (Taylor '46), Cole, Campbell, Cygan, Lauren, Pires, Gilberto (Jeffers '72), Vieira, Wiltord, Bergkamp (Kanu '85), Henry

Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Chivu, Van Damme (Witschge '76), De Jong, Galasék, Pienaar (Yakubu'92), Maxwell, Ibrahimovic (Boukhari '79), Van der Meyde

Ajax houdt stand in Arsenal

(Door: )

Na het gelijkspel uit bij Valencia heeft Ajax ook de tweede uitwedstrijd stand gehouden. In Londen werd het tussen Arsenal en Ajax 1-1. Ajax kwam al na 5 minuten op achterstand. Uit een counter wist de volledig vrijstaande Wiltord te scoren vanaf de rechterkant. Er dreigde in de beginfase even een grotere achterstand. Onder leiding van de sterk spelende Pienaar en De Jong knokte Ajax zich terug in de wedstrijd. het kon bij vlagen Arsenal zelfs vastzetten op eigen helft. Er ontstond vervolgens een enorm spannende wedstrijd waarin beide ploegen sterke fases kenden.

In de tweede helft begon Ajax goed en zette het de trend van de slotfase van de eerste helft voort. na zo'n tien minuten begon Arsenal de druk te verhogen. Het creeerde een aantal kansen en was o.a. via een bal op de paal van Dennis Bergkamp dichtbij een treffer. Die kwam er niet, waarna Ajax in het laatste kwartier ook weer goede mogelijkheden kreeg om zelfs de winst nog naar zich toe te trekken in Londen.

Het bleef 1-1 en daarmee behaalde Ajax een fantastische en gezien de manier waarop dit jonge en door blessures geteisterde team meespeelde in Londen verdiende prestatie. In Valencia werd de ploeg nog weggespeeld en had het veel geluk, dit gehandicapte team werd tegen Arsenal alleszins weggespeeld. Een prestatie die veel hoop geeft voor de resterende wedstrijden in de tweede ronde van de Champions League.

Ronald Koeman was na afloop voor de camera's van de nOS van mening dat Ajax zichzelf in een goede uitgangspositie heeft gemanouvreerd om de kwartfinales van de Champions Leagie te bereiken. Ajax zal het nu zelf in de twee thuiswedstrijden tegen Arsenal en Valencia moeten waarmaken. Dan zal het spel nog wel beter moeten. 'Ik ben zeer tevreden met het resultaat, maar niet met het vertoonde spel' zei de Ajax coach kritisch.

Ook aanvoerder Chivu vond het gelijkspel 'niet slecht'. De tweede helft zakte de ploeg wat weg na een goede eerste helft. 'Misschien waren we wel een beetje bang voor Arsenal' aldus de Roemeen.

Na het gelijke spel van Ajax in Londen en de 0-1 winst van Valencia in Roma (doelpunt van Carew in de 78ste minuut) hebben zowel Arsenal, Ajax als Valencia nu 5 punten uit drie wedstrijden. Alle drie de ploegen wonnen één van hun drie wedstrijden, alle drie tegen AS Roma. Ajax heeft inmiddels de twee lastigste uitwedstrijden, tegen Arsenal en Valencia achter de rug en heeft dus nog heel behoorlijke uitzichten op het behalen van de kwartfinale.

Stand in poule B:
1. Arsenal (Eng) 3- 5 ( 4- 2)
2. AJAX 3- 5 ( 4- 3)
3. Valencia (Spa) 3- 5 ( 2- 1)
4. AS Roma (Ita) 3- 0 ( 2- 6)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.