Geel: Janssens (Willem II), Galések, Van Damme (Ajax)

Willem II: De Vlieger, Victoria (Mariana '46), Jaliens, J.Mathijsen, Janssens, Landzaat, Caluwé, D.Mathijssen, Ceesay, Simons, Van der Gun
Ajax: Lobont, Trabelsi, Chivu, Pasanen, Van Damme, Galések (Seedorf '65), Pienaar, Maxwell, Sneijder, Van der Meyde, Ibrahimovic (Mido '65)

Ajax speelt Willem II zoek

(Door: M)

Ajax kende zondagmiddag geen enkel probleem met Willem II. In Tilburg versloeg Ajax de Brabanders met maar liefst 0-6. Ajax blijft daarmee in het spoor van PSV dat zaterdag al wist te winnen. Ajax heeft nog slechts 2 punten achterstand. Door de 0-6 zege is de achterstand in het doelsaldo geslonken tot nog maar 3 doelpunten. Sneijder debuteerde vanmiddag in de basis op het middenveld van Ajax.

De wedstrijd tegen Willem II was zondagmiddag al na een kwartier spelen beslist. Na 8 minuten speelde Van der Meyde zich al vrij en schoot hij de 0-1 binnen. Na een kwartier spelen profiteerde Zlatan van een verdedigende fout van Janssens en bracht hij Ajax op een veilige 0-2 voorsprong. Ajax gaf de Tilburgers geen kans en liep verder uit. Dat het na een half uur spelen ook nog 0-3 zou worden was weinig verrassend. Van der Meyde werd neergehaald in het strafschopgebied. Chivu benutte de penalty met een geplaatste bal aan de binnenkant van de paal.

In de tweede helft ging Ajax door op dezelfde weg. Al na 17 seconden lag de bal weer in het doel. Galasek was de enige die alter was op een diepe bal en schoot de bal achter De Vlieger. In het verloop van de tweede helft nam Ajax wat gas terug. Het bleef echter geconcentreerd en verzorgd spelen en gaf de Tilburgers geen kans. Via Zlatan en de voor de zweed ingevallen Mido werd het vervolgens ook nog 0-5 en 0-6.

Een uitstekende start van de tweede competitiehelft dus voor de Amsterdammers.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.