Ajax: Didulica, Trabelsi (De Jong '56), Bergdolmo, Chivu, Maxwell, Galasek, Pienaar (Witschge '63), Van der Vaart, Van der Meyde, Mido, Sikora

NEC: Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Wegh, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Ax (Tumba '64), Hersi, Demouge, De Nooijer

Ajax heeft De Toekomst!

(Door: Marco)

Ajax heeft zondagmiddag de koppositie in de Holland Casino Eredivisie weer terug weten te pakken van PSV. Ajax had dat deels te danken aan Feyenoord dat in Eindhoven de topper tegen PSV met 1 - 2 won. Ajax zelf maakte daarnaast geen misstap tegen NEC. Ajax walste in de Amsterdam Arena over de Nijmegenaren. Na 90 minuten stond er 6 - 0 op het scorebord. De gasten mochten daarmee niet klagen. Als Ajax wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen dan zouden de dubbele cijfers zijn gehaald. Mido (2x), Van der Meyde, Van der Vaart, Bergdolmo (pen) en Boukhari waren de doelpuntenmakers voor de Amsterdammers.

Het was zondag eenrichtingsverkeer in de Amsterdam Arena. Zonder zich bovenmatig in te spannen liep Ajax met gemak over NEC heen. Na een vrij matige eerste helft maakte Ajax er in de tweede helft een groot feest van. Mido scoorde na een kwartier spelen de openingsgoal. De Egyptenaar zette zijn hoofd tegen een perfecte voorzet van Trabelsi vanaf rechts. Gentenaar kon alleen maar toekijken hoe de bal in de korte hoek het doel inging. Vlak na rust scoorde de spits van Ajax zijn tweede treffer en besliste hij daarmee de wedstrijd. Dit maal was Pienaar op links de aangever. De punt van de schoen van Mido was voldoende.

6 minuten later was het weer raak. Andy van der Meyde bekroonde een prachtige solo met het derde doelpunt van de middag. De rechtsbuiten van Ajax ging vanaf de middenlijn alleen op het doel van NEC af, omspeelde de keeper in het strafschopgebied en schoof eenvoudig binnen. De thuisploeg was eindelijk op stoom en denderde door. In de 72ste minuut pikte Rafael Van der Vaart zijn gebruikelijke doelpuntje mee. Nog geen 5 minuten later was het de beurt aan Andre Bergdolmo. De Noor mocht vanaf 11 meter raak schieten nadat Cristian Chivu door Hersi onderuit was gehaald. De huurling van Ajax moest met rood van het veld.

Het slotakkoord was voor invaller Boukhari. De Marokkaan zorgde met een snoeihard schot op de linksbuitenpositie voor de laatste treffer, de 6 - 0. Uitbundig vierde hij het feestje. Het was een prachtige bekroning van een perfecte middag, die al in gang was gezet vlak voor het duel toen Mark de Loor (de nummer 10 uit de D2 van Ajax) de harten van de Ajax-fans stal. Het 11-jarige spelertje presteerde het om na meer dan 400 keer de bal hoog te hebben gehouden het leer voor ongeveer 2 minuten dood te leggen in zijn nek. Het leverde de jonge held een staande ovatie op en het applaus van enkele spelers die bezig waren met hun warming-up. Een ding werd wel duidelijk zondag: Ajax heeft De Toekomst!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.