Geel: Brouwers, Luijpers, Sonkaya, Van Dessel (Roda JC), Yakubu (Ajax)

Roda JC: Kujovic, Filipovic ,Luijpers, Brouwers, Sonkaya, Van Dessel, Vicelich, Sonko (Nygaard '77), Soetaers, Cristiano (Berglund '87), Anastasiou (Sergio '74)

Ajax: Didulica, Trabelsi, Bergdolmo, Yakubu, Van Damme, Galasek, Pienaar, Witschge (Sikora '67), Maxwell, Van der Vaart (Mido '85), Ibrahimovic (Wamberto '67)

Ajax laat punten liggen

(Door: Marco)

Ajax heeft vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen Roda JC in een nat Kerkrade 2 punten laten liggen. In Limburg kwamen de Ajacieden niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel. Van der Vaart redde een punt voor Ajax, nadat Sonko Roda JC even eerder op voorsprong had gezet. Een terechte uitslag, gezien de verhoudingen op het veld. Ajax moet vrezen de kopppositie op de ranglijst dit weekend weer te moeten afstaan aan PSV. De Eindhovenaren spelen zaterdagavond thuis tegen Heerenveen en kunnen bij winst op doelsaldo de eerste plaats overnemen.

Ronald Koeman voerde ook in het duel tegen Roda JC, enigszins noodgedwongen, in vergelijking met de voorgaande wedstrijd weer een flink aantal wijzigingen door in zijn basisopstelling. Niet Nigel de Jong, die kampt met een lichte hamstringblessure, maar Abubakari Yakubu was de vervanger van Chivu in het centrum van de verdediging. Jelle van Damme startte als linksback. Voorin koos de technische staf voor 2 spitsen, Van der Vaart en Ibrahimovic. Laatstgenoemde kreeg de voorkeur boven Mido. Pienaar stond rechts op het middenveld.

Roda JC - Ajax was een zeer aantrekkelijk duel, waarin beide elftallen veel kansen kregen. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet. Daarvoor ontbeerde de scherpte bij de aanvallers van beide partijen. Zo raakte Van der Vaart de paal en vond Zlatan Kujovic op zijn pad. Soetaers en Vicelich zagen op hun beurt hun inzet gekeerd door de defensie van Ajax. De score werd pas in de tweede helft geopend en wel door de thuisploeg. Sonko was in de 63ste minuut de doelpuntermaker. Hij profiteerde handig van een blunder van Didulica.

De Australier verkeek zich op een voorzet vanaf links en zag de spits van Roda JC eenvoudig binnentikken. Lang konden de Limburgers echter niet genieten van de 1 - 0 score. Tien minuten later kwam Ajax namelijk alweer langszij. Natuurlijk tekende Rafael van der Vaart voor de gelijkmaker van Ajax. De middenvelder scoorde zijn derde doelpunt in 3 wedstrijden en wederom was het een belangrijke treffer. De Heemskerker deed het in stijl. Hij nam de bal buiten het strafschopgebied aan en schoot vanuit de draai in de verre hoek binnen. Doelman Kujovic van Roda JC was kansloos.

In de resterende 18 minuten probeerden de trainers van beide elftallen nog via wissels de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar tevergeefs. De 1 - 1 was een feit. Een eindstand waar Ronald Koeman en Wiljan Vloet vrede mee hadden. De Amsterdammers kunnen zich nu volledig gaan richten op de belangrijke Champions League duel tegen Internazionale dinsdag in de Amsterdam Arena. Koeman zal dan hoogstwaarschijnlijk weer kunnen beschikken over Nigel de Jong en Jari Litmanen. Deze 2 belangrijke spelers werden tegen Roda JC nog gespaard.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

10. ajax00 (7 pts.)

Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.