Geel: Ibrahimovic, Galasek, Van der Meyde, Chivu (Ajax), Berg (Rosenborg)

Ajax: Timmer, Trabelsi, Chivu, Van Damme, Bergdolmo, Witschge, Galasek, Litmanen, Van der Meyde, Ibrahimovic (Mido '71), Boukhari

Rosenborg BK: Arason, Strand, Basma, Hoftun, Saarinen, Berg, Skammelsrud (Olsen '39), Brattbakk (Ludvigsen '74), Enerly, Frode Johnsen, Karadas

Domper in Arena

(Door: Marco)

Ajax is dinsdagavond in de Arena niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Rosenborg. Ajax begon niet sterk aan de wedstrijd. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft kon het de Noren de wil goed opleggen. Incidenten waren er met Zlatan die na een onbeheerste actie blij mocht zijn met geel en rond Boukhari. De scheidsrechter gaf geen penalty na een actie van de linkeraanvaller, waarna de scheidsrechter het gedaan had bij het publiek in de Arena. In de 41ste minuut kwam Ajax dan eindelijk op de terechte voorsprong. Zlatan tikte een voorzet van Trabelsi binnen.

In de tweede helft zette Ajax het spel van het laatste gedeelte van de eerste helft voort. De ploeg verzuimde echter de Noren op een grotere achterstand te brengen. Naarmate de wedstrijd vorderde kropen de Noren wat uit hun schulp in de hoop op de gelijkmaker. In de lucht was het bij een aantal, voornamelijk stilstaande, situaties gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd werd het doemscenario voor Ajax waarheid. Hands van Van Damme in het strafschopgebied leverde hem rood op en Ajax een penalty tegen. Enerly scoorde en zette Rosenborg BK tegen de verhouding in op een 1-1 gelijkspel.

Ajax coach Ronald Koeman vond dat zijn ploeg in de tweede helft te weinig had gedaan om de overwinning veilig te stellen. 'We leunden teveel achterover. Je moet geen risico's nemen bij een 1-0 stand, maar wel wat meer initiatief nemen om de wedstrijd te beslissen. Zolang je de 2e niet maakt dan blijft het gevaarlijk. Rosenborg verdedigde het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man op eigen helft. Dan wordt het moeilijk. We scoorden dan toch de 1-0 en dan is het heel teleurstellend dat je uiteindelijk nog gelijkspeelt. één moment en het is gebeurt. Zo'n strafschop kan je weinig aan doen' aldus de Ajax coach. 'We hebben hier 2 dure punten laten liggen in eigen huis. Die kunnen op het einde van de rit fataal zijn' aldus Koeman.

Ajax staat na het gelijke spel tegen Rosenborg BK derde in de poule. In de andere wedstrijd speelde Olympique Lyon met 3-3 gelijk tegen Inter Milaan. Anderson (2x) en Carriere scoorden voor de Fransen, Crespo (2x) en Capaca (in eigen doel) voor de Italianen. De volgende wedstrijd van Ajax is uit bij Olympique Lyon.

Stand in poule D:
1. Olympique Lyon 4- 7 (11- 6)
2. Internazionale 4- 5 ( 7- 7)
3. AJAX 4- 5 ( 3- 3)
4. Rosenborg BK 4- 3 ( 3- 8)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.