RBC Roosendaal: Aerts, Keller, Nascimento, Oliseh, Fleur, De Graaf (Den Ouden '65), Heije, Tininho (Pique '75), Wooter, Vos, Sillah
Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Yakubu, Chivu, O'Brien (Pasanen '74), Galasek, Pienaar, Maxwell (Litmanen '57, Van Halst '65), Van der Meyde, Ibrahimovic, Wamberto

Ajax blijft ook in 5e wedstrijd ongeslagen

(Door: )

Ajax blijft ook na 5 wedstrijden zonder puntverlies. In Roosendaal wist Ajax - RBC Roosendaal met 2-3 te verslaan. Voor Ajax scoorden Zlatan, Galasek en Chivu via een penalty. In de slotfase kwam RBC nog terug van een 0-3 achterstand tot 2-3. Echt spannend werd het echter niet meer.

Ajax coach Ronald Koeman had één verrassing in petto in zijn opstelling. Litmanen werd wegens de naweeen van een verkoudheid gespaard. Pienaar was zijn vervanger centraal op het middenveld. Wamberto kreeg op de linkerflank de voorkeur boven Sikora. Yakubu stond weer in het centrum van de verdediging.

Ajax speelde een overtuigende eerste helft in Roosendaal. Het creeerde diverse kansen, maar vergat die oovermacht op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Met name de overigens uitstekend spelende Ibrahimovic kreeg een aantal goede kansen.

Het duurde tot de tweede helft alvorens Ajax het kwaliteitsverschil in doelpunten uit kon drukken. Ronald Koeman besloot in de 57ste minuut om Litmanen alsnog in het veld te brengen. Dat leek direct een gouden wissel te zijn. Een minuut later gaf hij namelijk een pass op Zlatan Ibrahimovic die de keeper omspeelde en de 0-1 binnenschoot. 7 minuten later had Koeman alsnog spijt dat hij Litmanen had ingebracht. Litmanen liep een lichte blessure aan zijn bovenbeen op en werd vervolgens direct uit het veld gehaald door Koeman.

De ban was echter gebroken en Ajax liep vervolgens uit naar 0-2 door een overwicht maar loeihard schot van Galasek en een penalty van Chivu uit tot 0-3 (na hands in het strafschopgebied). Ajax mocht het zich alleen aantrekken dat het de score niet nog verder opvoerde. Dat zou Ajax nog bijna gaan opbreken. In de slotfase waren het nog voormalig Ajacied Wooter en Den Ouden die de stand op 2-3 brachten voor RBC Roosendaal.

Ajax blijft daarmee op een tweede plaats. PSV gaat aan de leiding door een beter doelsaldo. De Eindhovenaren wonnen uit in Zwolle met 1-3. Feyenoord won in eigen huis met 2-0 van De Graafschap en volgt op een derde plaats met twee punten achterstand.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.