Geel: Elshot (FC Groningen), Trabelsi (Ajax)

Beukenkamp, Elshot, Boekweg, Allach, Floren, Hoogstrate (Hugo/46), Matthijs, Krstev (Bronkhorst/85), Broerse, Ikedia, Tuhuteru (Drent/46).

AJAX:

Stekelenburg, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O'Brien, Galasek, Van der Vaart, Maxwell, v.d.Meyde (Boukhari/87), Mido (Ibrahimovic/32), Sikora (Wamberto/66).

Ajax heeft geen problemen met FC Groningen

(Door: M)

Ajax heeft zondagmiddag in het Oosterpark-stadion in Groningen haar derde overwinning in de Holland Casiono Eredivisie behaald. Het elftal van Ronald Koeman won vrij eenvoudig van FC Groningen. Na 90 minuten stond er een 1 - 3 eindstand op het scorebord. Bij rust leidden de Amsterdammers al met 0 - 2 door twee treffers van Rafael van der Vaart. Vlak na rust bouwde Ajax de score uit naar 0 - 3. Van der Meyde was de doelpuntenmaker. Hugo maakte een kwartier voor tijd de eretreffer voor de thuisploeg.

Ajax startte in Groningen weer in het traditionele 4-3-3 systeem. Ronald Koeman koos ervoor om met de voorhoede Van der Meyde, Mido en Sikora te beginnen aan de wedstrijd. In vergelijking met de wedstrijd vorige week tegen Vitesse moest Zlatan dit keer dus genoegen nemen met een plaats op de bank. Bergdolmo keerde terug in de defensie van Ajax. De Noor is hersteld van zijn blessure. De rest van het elftal: Stekelenburg, Trabelsi, Chivu, O'Brien, Galasek, Van der Vaart en Maxwell.

Ajax speelde zondag in Groningen wederom geen grootse wedstrijd. Ondanks het matige spel had Ajax echter geen enkele moeite om de 3 punten veilig te stellen. De thuisploeg speelde veel te zwak om Ajax in de problemen te brengen. De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong in het duel. Rafael van der Vaart trof doel in de 13de minuut. Mido profiteerde van balverlies bij FC Groningen. De Egyptenaar vond Sikora die op zijn beurt Van der Vaart aanspeelde. 'Raffie' had de bal alleen nog maar voor het intikken.

De tweede treffer van Ajax in de 40ste minuut was bijna identiek aan het eerste doelpunt. Wederom maakte Ajax dankbaar gebruik van een fout op het middenveld bij FC Groningen. Zlatan, invaller voor de geblesseerde Mido, speelde Sikora aan die weer Van der Vaart vrij zag staan. Laatstgenoemde liet simpel zijn tweede treffer van het duel aantekenen. FC Groningen had in de eerste helft slechts 1 kans. Elshot zag zijn schot op de lat boven Stekelenburg belanden.

Dwight Lodeweges probeerde in de tweede helft via het inbrengen van Drent en Tuhuteru meer elan in zijn elftal te brengen. Veel veranderde er echter niet. Ajax wist de score in de 51ste minuut zelfs uit te bouwen tot 0 - 3. De voorzet van Sikora (zijn derde assist) werd door Van der Meyde ingekopt. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Groningen iets terug deed. Hugo schoot raak, nadat Pius Ikedia Bergdolmo het nakijken gaf. Het doelpunt was echter voor de statistieken.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 37 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

10. maxwell (7 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

Man of the Match

Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.