Geel: Sikora (Ajax), De Jong (FC Utrecht)

Bijzonderheid: 500ste duel voor Roelof Luinge

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Bergdolmo (Pasanen '37), Chivu, O'Brien, Maxwell (Pienaar '70), Van der Vaart, Galasek, Van der Meyde (Ibrahimovic '70), Mido, Sikora
FC Utrecht: Wapenaar, Vreven, Zwaanswijk, Touzani, Van Mol, Tanghe, De Jong (Roest '76), Bosschaart, Van der Bergh, Gluscevic, Kuijt

Ajax wint eerste wedstrijd in warme Arena

(Door: )

Never change a winning team moet Ronald Koemen gedacht hebben na Ajax-PSV. Tegen Fc utrecht bracht hij hetzelfde team in het veld, dus met Bergdolmo in het centrum achterin en Mido in de spits. De basiself: Stekelenburg, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O'Brien, Galések, Van der Vaart, Maxwell, Van der Meyde, Mido en Sikora.

Ajax begon uitstekend aan de eerste helft. De ploeg leek FC Utrecht te willen overdonderen en leek daar ook goed in te slagen. De eerste 10 minuten liep Ajax over de ploeg uit de Domstad heen. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Galasek via een afstandschot van buiten het strafschopgebied. daarvoor had Van der Vaart de bal al met veel gevoel op de lat gedeponeerd.

Na een kwartier zakte Ajax ver terug, het tempo was veel te laag. De warmte leek Ajax behoorlijk parten te spelen. Het was zelfs zo warm dat scheidsrechtr Luinge na zo'n 25 minuten spelen een drinkpauze inlaste om weer even bij te komen. FC Utrecht kon zo terugkomen in de wedstrijd. Dat leverde prompt de gelijkmaker op. Van Mol zette vanaf links voor na een half uur. In een duel tussen Chivu en Kuijt leek uiteindelijk Chivu de bal als laatste aangeraakt te hebben en de bal dus achter Stekelenburg geschoten te hebben, 1-1.

Zo'n 5 minuten voor rust besloot Koeman dezelfde wissel als PSV uit te voeren en Bergdolmo naar de kant te halen voor Pasanen. De wedstrijd bloeide in het vervolg van de eerste helft niet meer op.

Bij de start van de tweede helft had Ronald Koeman geen verdere wissels in petto. De wedstrijd werd er niet beter op, hetgeen FC Utrecht alleen maar meer vertrouwen ga dat er iets te halen was vanmiddag in de Arena. De ploeg kroop meer en meer uit haar schulp en creerde ook een aantal mogelijkheden. Het duurde even dat Ajax van de ruimte bij FC utrecht achterin kon profiteren. Nadat Pienaar en Ibrahimovic ingebracht waren voor voor respectievelijk Maxwell en Van der Meyde gebeurde dat alsnog. Victor Sikora legde een bal goed voor en Mido rondde bekwaam af voor de 2-1.

FC Utrecht moest daardoor nog meer komen en gaf vervolgens Ajax de gelegenheid de wedstrijd uit te spelen. Nadat Ibrahimovic nog een uitgelezen kansen miste kreeg Pienaar de bal voor de voeten. De Zuid-Afrikaan aarzelde niet en zette Ajax op de definitieve overwinning door de 3-1 binnen te schieten.

[later meer]

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 38 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.