Ajax: Grim, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O\'Brien, Van der Meyde, Galasek, Van Halst, Maxwell (Wamberto 55), Machlas, Mido (Ibrahimovic 32)

FC Den Bosch: Mampaey, Faerber, Veenhof, Uneken, Van Kapel (Peelen 46), Mourad, Deckers, Meye (Plum 76), Van der Laak, De Freitas (Maximiano 60), Van de Eede

Machlas brengt Ajax op de rand van kampioenschap

(Door: M)

Ajax staat op de rand van het kampioenschap na de 2-0 thuisoverwinning zondagmiddag in de Amsterdam Arena tegen FC Den Bosch. Al snel bleek dat er van een feestje nog geen sprake kon zijn omdat PSV haar wedstrijd tegen Sparta gewoon wist te winnen (3 - 0). Het kampioenschap zal nu in de laatste wedstrijd behaald moeten worden. Ajax heeft zondag uit bij NEC in Nijmegen genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap binnen te halen. De enige overgebleven concurrent voor de titel PSV moet op die dag op bezoek in Doetinchem bij De Graafschap.

Tegen het stugge Den Bosch had Ajax een relatief makkelijke middag. Den Bosch kwam geen moment voor de afscheidnemende Fred Grim. Ajax opende via Nikos Machlas al vroeg de score in de wedstrijd. In de 4de minuut wist de Griek een pass van Mido vanaf de linkervleugel achter doelman Mampaey te frommelen. Het 'tien, tien, tien' rolde al van de tribunes, maar de wens van de supporters kon bij lange na niet worden vervuld. Daarvoor ontbrak het zondag te veel aan creativiteit en daadkracht. Ajax moest daarnaast na een half uur verder zonder Mido die geblesseerd het strijdperk verliet.

Door de vroege treffer van Machlas kon Ajax wel met enige rust de wedstrijd verder spelen. Het bevrijdende tweede doelpunt liet echter te lang op zich wachten. De volle Arena kon pas weer in de 72ste minuut juichen om een treffer van de thuisploeg. Het was nogmaals Machlas die scoorde. De Griek kopte stijlvol de voorzet van Wamberto binnen. Het mooiste moment van de dag kwam daarentegen vlak voor het einde van het duel: de publiekswissel van Fred Grim. Grim werd onder luid gejuich van een volle Arena bedankt voor zijn bewezen diensten voor Ajax.