PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Hofland, Heintze (Lucius \'79), Van Bommel, Bouma, Bruggink, Ramzi (Rommedahl \'36), Vennegoor of Hesselink, Gakhokidze

Ajax: Grim, Bergdolmo (Yakubu \'68), Chivu, Galasek, Chivu, Trabelsi, Van Halst, Maxwell (Zlatan \'46), O\'Brien, Van der Meyde, Mido, Wamberto (Ikedia \'79)

Ajax blijft overeind in Eindhoven

(Door: )

De boeiende topper in Eindhoven tussen Ajax en PSV is zondagmiddag, net als vorig seizoen, in een 1 - 1 gelijkspel geeindigd. Tomas Galasek opende in de 24ste minuut de score voor Ajax. 11 minuten later was het Andre Ooijer die de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht. Die stand zou niet meer van het scorebord verdwijnen. Door het gelijkspel houdt Ajax PSV op afstand op de ranglijst. Het gat met de Eindhovenaren blijft 7 punten. PSV heeft daarentegen nog een wedstrijd tegoed. Ajax ziet Feyenoord, dat won van Sparta, tot 3 punten komen. Ook Feyenoord heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdammers.

PSV kende in het Philips-stadion een sterke start van het duel. De Brabanders zetten de Ajacieden in de beginfase succesvol vast op de eigen helft. Dat resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Fred Grim. Tot een treffer leidde het echter niet. Ajax doorstond de aanvalsgolven van PSV en kwam heel langzaam onder de druk vandaan. De eerste serieuze aanval van Amsterdamse zijde leverde gelijk, enigszins verrassend en tegen de verhoudingen in, het eerste doelpunt van het duel op. Tomas Galasek, vervanger van de geblesseerde Pienaar, haalde op aangeven van Van der Meyde verwoestend uit op het doel van PSV. Waterreus was kansloos.

Lang zouden de Ajacieden echter niet kunnen genieten van de voorsprong. Elf minuten later kwam de thuisploeg namelijk alweer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Bruggink werd door Vennegoor of Hesselink met het hoofd teruggelegd op Andre Ooijer, die dichtbij eenvoudig kon binnentikken buiten bereik van Grim. Met een 1 - 1 stand gingen de elftallen de kleedkamers in. De tweede helft begon net zoals de eerste helft. Een fel PSV voerde de druk wederom hoog op, maar Ajax bezweek niet. Naarmate de slotfase naderde zakte de wedstrijd steeds verder weg. Bij PSV was de pijp op en Ajax weigerde ervan te profiteren. Zo konden geen van beide elftallen uiteindelijk de zege forceren.