Geel: v/d Hoeven (Fortuna), Simons (Fortuna), O\'Brien (Ajax).

Hesp, Emeran, Akerboom, Volmer (Rook/51), Hermans, v.d.Hoeven, Haeldermans, Landerl, Gerritsen (Heering/ 66), Hamming (Cramb/81), Simons.

AJAX:

Grim, O\'Brien (Mido/56), Bergdolmo, Chivu, Maxwell, Galasek, v.Halst, Pienaar (Ibrahimovic/71), v.d.Meyde (v.d.Gun/76), Machlas, Wamberto.

Ajax kan niet overtuigen tegen Fortuna Sittard

(Door: M)

Ajax heeft woensdagavond in het Wagner & Partners stadion in Sittard 2 belangrijke punten laten liggen. De Amsterdammers kwamen in de competitiewedstrijd tegen hekkesluiter Fortuna Sittard zeer teleurstellend niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen in de tweede helft van de gelijkopgaande wedstrijd. Hamming opende in de 51ste minuut de score voor de thuisploeg, nadat Fortuna daarvoor al enkele goede mogelijkheden verzuimd hadden te benutten. 9 minuten later kwamen de Ajacieden op gelijke hoogte door Wamberto op aangeven van Machlas. In de slotfase kregen beide elftallen nog kansen op de volle winst, maar die werden niet benut. Ondanks het gelijkspel blijft Ajax aan kop van de KPN Eredivisie. De voorsprong op PSV is 4 punten en 5 punten op Feyenoord, dat weliswaar een wedstrijd minder speelde dan de Amsterdammers.